Κόσμος

Ισραήλ: Ελεύθερος ο Παλαιστίνιος κλόουν που φυλακίστηκε για 20 μήνες χωρίς κατηγορίες

Ελεύθερος αφέθηκε ένας Παλαιστίνιος κλόουν, ο οποίος ήταν 20 μήνες κρατούμενος από τις Ισραηλινές αρχές χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο 26χρονος Μοχάμαντ Αμπού Σακά, που φοίτησε, εργάστηκε και δίδαξε στη σχολή τσίρκου για παιδιά στο Μπιρ Ζέιτ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 και τέθηκε υπό διοικητική κράτηση, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο με το οποίο οι αρχές του Ισραήλ οδηγούν σε κράτηση υπόπτους, χωρίς δίκη, για χρονικό διάστημα αρκετών μηνών, που μπορεί να ανανεωθεί επ’ αόριστον.

Μετά την αποφυλάκιση του, ο Σακά δήλωσε πως επέστρεψε στην πόλη Ζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου η οικογένεια και οι φίλοι του τον καλωσόρισαν.

«Ήταν σαν ένα πάρτι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο 26χρονος κλόουν τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ποτέ δεν του είπαν τον ακριβή λόγο της σύλληψής του.

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, η Σιν Μπετ τον κατηγόρησε για συμμετοχή στην αριστερή οργάνωση Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, την οποία το εβραϊκό κράτος θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, εξαιτίας του ένοπλου βραχίονα της.

Ο Σακά είπε πως θα επιστρέψει «οπωσδήποτε» στο τσίρκο, στέλνοντας ένα «μήνυμα».

«Το Ισραήλ συλλαμβάνει ανθρώπους κάθε μέρα και τους αποκλείει από το οικονομικό περιβάλλον», είπε. «Το τσίρκο δίνει ελπίδα στους ανθρώπους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Πολιτική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την απόσυρση υποψηφίας για το Συνταγματικό Δικαστήριο
Το SPD κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία» και «ρήγμα εμπιστοσύνης» μετά την απόρριψη της υποψήφιάς του για τη γερμανική συνταγματική δικαιοσύνη
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Πάνω από 1.000 δολάρια τη βραδιά: Ο πρόεδρος της Αυστρίας «εκτός» COP30 λόγω των υπέρογκων τιμών στα ξενοδοχεία στη Βραζιλία
Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για το κλίμα τον Νοέμβριο στο Μπελέμ της Βραζιλίας, λόγω... των τιμών στα ξενοδοχεία
Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν