Κόσμος

Ισραήλ: Νεκροί 3 Παλαιστίνιοι που εξαπέλυσαν επίθεση σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη

Τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές έπεσαν νεκροί από πυρά στρατιωτών του Ισραήλ μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν αργά χθες Παρασκευή (12.1.2024) το βράδυ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι τρεις Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών του Ισραήλ που εκτελούσαν περιπολία στον εβραϊκό οικισμό Αντόρα στη Δυτική Όχθη και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιτιθέμενοι είχαν επίσης στην κατοχή τους τσεκούρια, μαχαίρια και εμπρηστικούς μηχανισμούς, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

 Ένας 34χρονος Ισραηλινός τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Σε βίντεο που μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ – δεν έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του από ανεξάρτητες πηγές – φέρεται να δείχνει τη στιγμή που οι Παλαιστίνιοι μαχητές εισέβαλαν στον εβραϊκό οικισμό.

Την ευθύνη για την επίθεση στον εβραϊκό οικισμό ανέλαβε η Ταξιαρχία Χαλίλ αλ Ραχμάν, παρακλάδι των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα. Οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα θεωρούνται προσκείμενες στη Φάταχ, την παράταξη του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία κυριαρχεί στη Δυτική Όχθη.

Στην ανακοίνωση με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η Ταξιαρχία Χαλίλ αλ Ραχμάν απειλεί με περαιτέρω επιθέσεις εναντίον εβραϊκών οικισμών.

Οι εντάσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν κλιμακωθεί μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και dpa

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαθητές δημοτικού στη Γερμανία απέχουν από τα social media - Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα
«Τα παιδιά μιλάνε και παίζουν ξανά μεταξύ τους - Υπάρχει και πάλι πραγματική αλληλεπίδραση στην αυλή του σχολείου, κάτι που δεν συνέβαινε πριν - Απλώς κάθονταν σκυμμένα πάνω από τα τηλέφωνά τους στις γωνίες», δήλωσε ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου
Teenagers pose for a picture while looking at their phones, in Bonn, Germany, February 20, 2026. REUTERS/Jana Rodenbusch
Ο Ζελένσκι μιλάει πρώτη φορά μέσα από το προεδρικό καταφύγιο και χλευάζει τον Πούτιν 4 χρόνια μετά την εισβολή στην Ουκρανία
«Σήμερα συμπληρώνονται ακριβώς τέσσερα χρόνια από τότε που ο Πούτιν υποσχέθηκε να καταλάβει το Κίεβο σε τρεις ημέρες», είπε ο Ζελένσκι μέσα από το καταφύγιό του - Δείτε το βίντεο
Ο Ζελένκσι στο καταφύγιο του προεδρικού Μεγάρου
7
«Παρακαλώ, στηρίξτε την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο και χαρακτήρισε τον Πούτιν «ενσάρκωση του πολέμου»
Αναφερόμενος στις κυρώσεις, στο 20ό πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, δήλωσε πως η Ευρώπη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πίεση προς τη Ρωσία
FILE PHOTO: Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy attends a press conference with Lithuanian President Gitanas Nauseda and Polish President Karol Nawrocki at the Presidential Palace in Vilnius, Lithuania, January 25, 2026. REUTERS/Kuba Stezycki/File Photo/File Photo