Κόσμος

Ισραήλ: «Ο στρατός είναι σε επιφυλακή λόγω του Ιράν – Τα δάχτυλο είναι περισσότερο από ποτέ στην σκανδάλη»

«Παρακολουθούμε στενά τις περιφερειακές εξελίξεις και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη δημόσια συζήτηση» τονίζουν ακόμα οι ισραηλινές δυνάμεις
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τρομακτική συγκέντρωση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τις απειλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, δεν αφήνει ανεπηρέαστο το Ισραήλ.

Όπως και στον 12ημερο πόλεμο ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν, τον Ιούνιο του 2025, οι ΗΠΑ στηρίζονται στην υποστήριξη των εβραίων συμμάχων τους, σε περίπτωση που κλιμακωθούν οι εντάσεις και ξεσπάσει πολεμική σύγκρουση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται «σε επιφυλακή» όσον αφορά το Ιράν, αλλά δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες που έχουν εκδοθεί προς το κοινό, δήλωσε σήμερα (20.02.2026) εκπρόσωπος του στρατού.

«Παρακολουθούμε στενά τις περιφερειακές εξελίξεις και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη δημόσια συζήτηση σχετικά με το Ιράν. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή» πρόσθεσε ο ίδιος στη συνέχεια.

Ακόμα, τόνισε: «Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα προς όλες τις κατευθύνσεις και το δάχτυλό μας είναι περισσότερο από ποτέ στη σκανδάλη ενόψει οποιασδήποτε αλλαγής στην επιχειρησιακή πραγματικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η «νοσηρή εμμονή» του Τζέι ντι Βανς με τη σύζυγό του Ούσα ενώ ήταν με άλλη γυναίκα: «Θα την παντρευτώ ή θα μείνω εργένης για πάντα»
Οι αποκαλύψεις για τη σύζυγό του και όσα διηγείται στα απομνημονεύματα του με τίτλο «Communion: Finding My Way Back to Faith», που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 16 Ιουνίου 2026
Ο Τζέι Ντι Βανς με τη γυναίκα του Ούσα