Κόσμος

Ισραήλ: Θα κάνουμε χρήση βίας αν το ESTELLE πλησιάσει τη Λωρίδα της Γάζας

Η ισραηλινή κυβέρνηση με ανακοινωθέν και διάβημα που έγινε, σήμερα, από το υπουργείο Εξωτερικών προϊδέασε, σήμερα, την φινλανδική ότι "δεν θα διστάσει να κάνει χρήση βίας", επιδιώκοντας να μη καταπλεύσει στη Λωρίδα της Γάζας το μεγάλο μηχανοκίνητο ιστιοφόρο 'ESTELLE'.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

To ESTELLE υπό σημαίαν Φινλανδίας, με ολιγομελές πλήρωμα και επιβάτες υπέρμαχους των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, όλοι ανεξαιρέτως πολίτες, ανεχώρησε στις 6 του μηνός από την Νάπολη της Ιταλίας και συνεχώς, έκτοτε, ακολουθεί την πορεία προς τις παλαιστινιακές ακτές.

Αναμένεται στη ζώνη όπου εφαρμόζεται ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός “εντός του τρίτου 10ήμερου τρέχοντος μηνός”, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, μιλώντας σήμερα στο Γαλλικό πρακτορείο.

Ηδη, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, το πλοίο πλέει στη νότια Μεσόγειο.

Από την πλευρά του το φινλανδικό υπουργείο των Εξωτερικών κάλεσε επίσημα, σήμερα, την ισραηλινή κυβέρνηση “να αναλογιστεί νηφάλια ότι πρόκειται για ένα πλοίο με πλήρωμα και 16 επιβάτες πολίτες όλους και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να μην προβεί σε καμία δυσανάλογη ενέργεια, σε ό,τι το αφορά”.

Ανάμεσα στους συνολικώς 16 υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων –ιδίως αυτού να μην υπόκεινται σε ναυτικούς αποκλεισμούς– βρίσκεται ένας Ισραηλινός, μετέδωσε επίσης το Γαλλικό πρακτορείο.

Προσθέτει εξάλλου ότι, “με το πλοίο μεταφέρονται σχολικός εξοπλισμός, φάρμακα και, τέλος, διάφορα υλικά οικοδομής”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν με ρήτρα συλλογικής άμυνας: «Επίθεση σε έναν θα θεωρείται επίθεση σε όλους»
Η συμφωνία της Μέκκας προβλέπει ρήτρα συλλογικής άμυνας, κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία – Στο βάθος η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην περιοχή
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
16
Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες στη Μεσόγειο – 78 συλλήψεις και κέρδη άνω των 24 εκατ. ευρώ
Οι διακινητές μετέφεραν συνθετικά ναρκωτικά με ταχύπλοα στην Αλγερία και στην επιστροφή επιβίβαζαν δεκάδες μετανάστες - Είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 64 δρομολόγια
Μετανάστες, Ισπανία