Κόσμος

Ιταλία: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός – Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Πέρασε τελικά από τη Βουλή στην Ιταλία ο προϋπολογισμός του 2019 με τους ιταλούς βουλευτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση στην Ιταλία αναγκάστηκε τελικά να περιορίσει τα εμβληματικά της μέτρα υπό την πίεση των Βρυξελλών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, ενώ η ψηφοφορία έγινε σε τεταμένο κλίμα.

Ο προϋπολογισμός που προέκυψε από μια μακρά αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει την αρχική εκδοχή του για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πριν από μία εβδομάδα.

Έπειτα από δύο ώρες δηλώσεων τις κοινοβουλευτικές ομάδες και αμοιβαίων κατηγοριών μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η ψήφος εμπιστοσύνης επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή. Η επίσημη έγκριση του προϋπολογισμού στην Ιταλία έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.

Η κυβέρνηση την οποία συγκροτούν το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε αστέρων (M5S) και η ακροδεξιά Λέγκα που είναι στην εξουσία από την 1η Ιουνίου, προβλέπει δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, από 2,4% αρχικά. Η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 μειώθηκε στο 1% από 1,5%.

Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της, για να αποφύγει τις κυρώσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και τη διαδικασία παράβασης της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1