Κόσμος

Ιταλία: Ένας νεκρός από τη σφοδρή κακοκαιρία – Υπερχείλισε ο Πάδος, κατέρρευσε γέφυρα

Κατολισθήσεις και πλημμύρες συνθέτουν το σκηνικό - Πολλοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δραματικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Βόρεια Ιταλία, όπου σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές, ενώ ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του όταν πλημμύρισε το σπίτι του.

Ο 92χρονος πέθανε από πνιγμό σε χωριό της περιφέρειας Πιεμόντε, στη βόρεια Ιταλία, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από το διαμέρισμά του, το οποίο πλημμύρισε μετά την υπερχείλιση ενός παραπόταμου, όπως και όλο το χωριό Μοντρέου Ντα Πο, στους λόφους της περιοχής Κιβάσο.

Το πρωί σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (17.04.25) ο δήμαρχος του Μοντρέου Ντα Πο είχε ζητήσει από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σήμερα το πρωί ο ποταμός Πάδος υπερχείλισε σε κεντρική περιοχή του Τορίνο. Παράλληλα έξω από την πόλη Μπιέλα, κατέρρευσε γέφυρα εξαιτίας των ορμητικών υδάτων του ποταμού Έλβο.

Τη συγκεκριμένη στιγμή πάνω στην γέφυρα δεν βρίσκονταν πεζοί και ούτε αυτοκίνητα.

 

Στις ορεινές περιοχές του Πεδεμοντίου, σημειώθηκε σειρά κατολισθήσεων, λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης. Στο ύψος, δε, της πόλης Μπιέλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων.

Στην μικρή βορειοδυτική περιφέρεια Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας έχει προκαλέσει διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε τριάντα πέντε δήμους.

 

Οι ειδικοί που κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν την περιοχή και, σύμφωνα με πληροφορίες, η περιφέρεια πρόκειται να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση επιφυλακής, παράλληλα, βρίσκεται και η περιοχή Εμίλια Ρομάνια, με πρωτεύουσα την Μπολόνια. Η επιφυλακή πρόκειται να παραμείνει «στο κόκκινο» μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
H ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al ξαναρχίζει τις πτήσεις προς το Ντουμπάι
Λίγες ώρες νωρίτερα πτήση της Flydubai των Εμιράτων, από το Ντουμπάι με προορισμό το Τελ Αβίβ έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία έπειτα από απόπειρα του συγκυβερνήτη να ρίξει το αεροσκάφος
Αεροσκάφος της El Al Airlines απογειώνεται από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ
Πτήση «θρίλερ» της Flydubai: Οι επιβάτες περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν – «Ακούγαμε κραυγές, έμοιαζε με “τρενάκι του τρόμου”»
Χάος στην πτήση FZ1073 με προορισμό το Ισραήλ - Επιβάτες φέρεται να ακινητοποίησαν τον συγκυβερνήτη πριν από την αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026
Χειροπέδες στον συγκυβερνήτη της πτήσης της Flydubai που μαχαίρωσε τον κυβερνήτη του αεροσκάφους με τους Ισραηλινούς
Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την έρευνα για το περιστατικό δείχνουν πως ο συγκυβερνήτης προσπάθησε να προκαλέσει τη συντριβή του αεροπλάνου
Αεροπλάνο της FlyDubai με προορισμό το Ισραήλ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Σαουδική Αραβία μετά από σήμα έκτακτης ανάγκης στις 30 Σεπτεμβρίου 2026