Κόσμος

Ιταλία: Φασίστες κρέμασαν αφίσα του Μουσολίνι σε γέφυρα δίπλα στο Κολοσσαίο

Μέλη νεοφασιστικής οργάνωσης κρέμασαν το βράδυ της Πέμπτης εικόνα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε γέφυρα της Ρώμης στην Ιταλία. 

Ειδικότερα, η ιταλική νεοφασιστική οργάνωση Movimento Nazionale («Εθνικό Κίνημα») τοποθέτησαν την φωτογραφία του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι σε γέφυρα της Ιταλίας δίπλα στο Κολοσσαίο, ενώ δίπλα τοποθέτησαν πανό με το σύνθημα «Εκατό χρόνια αργότερα, η Πορεία συνεχίζεται».

Το πανό αναφερόταν στη συμπλήρωση ενός αιώνα από την πορεία των φασιστών προς την Ρώμη και την βίαιη κατάκτηση της εξουσίας από τον Μουσολίνι.

Νωρίτερα, στην ίδια γέφυρα, αντιφασίστες είχαν κρεμάσει φωτογραφία του Μουσολίνι ανάποδα, συνοδεύοντάς τη με το σύνθημα «28 Οκτωβρίου του 1922, γνωρίζουμε την κατάληξη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν: «Διατήρηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας» - «Οι G7 έχουμε τεράστιο αντίκτυπο στον κόσμο» λέει ο Τραμπ
Οι δύο ηγέτες έκαναν αυτές τις δηλώσεις μετά την πρόταση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για αποδέσμευση 400 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές
French President Emmanuel Macron chairs a video conference of G7 leaders to discuss the fallout of the war in Iran on the world economy, amid the U.S.-Israeli conflict with Iran, at the Elysee Palace in Paris, France, March 11, 2026. REUTERS/Gonzalo Fuentes/Pool