Κόσμος

Ιταλία: Ιστορικό διαμέρισμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ρώμη γίνεται η έδρα της Ένωσης Ξένων Αναποκριτών

Η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας μετακομίζει, σε διαμέρισμα στην Ρώμη που ανήκε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έζησε στο τεράστιο αυτό διαμέρισμα, του 18ου αιώνα, σχεδόν επί είκοσι χρόνια, μέχρι το 2019. Στους χώρους του συνάντησε πολλούς αρχηγούς ιταλικών κομμάτων και ξένων κρατών, και στα σαλόνια του οργανώθηκαν αυτά που ο «μίστερ τιβί» χαρακτήρισε «δείπνα επιπέδου», μέρος της πολύκροτης υπόθεσης «Μπούνγκα -μπούνγκα».

Πρόκειται για τον πρώτο όροφο του μεγάρου Γκρατσιόλι, με γραφεία και αίθουσες συνολικής έκτασης 1.600 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα ακριβώς από την κεντρική πλατεία Πιάτσα Βενέτσια της Αιώνιας Πόλης.

Μετά από προετοιμασίες και έργα προσαρμογής που διήρκεσαν ένα χρόνο, στις αίθουσες του Παλάτσο Γκράτσιόλι μεταφέρεται, τώρα, η Associazione Stampa Estera in Italia, η οποία ιδρύθηκε στην Ρώμη και μετρά, σε όλη την Ιταλία, 450 μέλη.

Μέρος του ιταλικού Τύπου κάνει λόγο για «ιστορική νέμεση», από την στιγμή που ο Μπερλουσκόνι είχε υπογραμμίσει επανειλημμένα ότι «οι ξένοι δημοσιογράφοι ήταν ορκισμένοι εχθροί του». Παράλληλα, σε πρόσφατο δείπνο που οι ξένοι δημοσιογράφοι πρόσφεραν στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, σε ξενοδοχείο της Ρώμης, η ίδια υπογράμμισε:

«Δεν ξέρω τι θα σκέπτεται ο Μπερλουσκόνι, από εκεί που βρίσκεται τώρα, για το ότι η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, αυτή η “συμμορία κομμουνιστών“, όπως θα την χαρακτήριζε, μετακομίζει στην πρώην κατοικία του εδώ στην Αιώνια Πόλη. Αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνουν και αυτά».

Αύριο το πρωί η νέα έδρα της Ένωσης Ξένων πρόκειται να εγκαινιάσει επίσημα τα γραφεία της, σε τελετή στην οποία θα πάρουν μέρος ο Ιταλός Πρόεδρος της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, Αντόλφο Ούρσο και εκατοντάδες μέλη της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου