Ιταλία: Καθολικό lockdown ανακοινώνει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ο Κόντε

Έπειτα από σειρά αναβολών, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει απόψε την αυστηροποίηση των μέτρων για την περίοδο των γιορτών. Αναμένεται να υιοθετηθεί η «σκληρή γραμμή».

Ο Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να ανακοινώσει, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν για την περίοδο των γιορτών, ώστε να περιορισθεί η πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Τύπο, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η υιοθέτηση της λεγόμενης «σκληρής γραμμής»: «Από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, αναμένεται να επιβληθούν δέκα ημέρες ολικού lockdown, και άλλες τέσσερις με αυστηρά περιορισμένη δυνατότητα κυκλοφορίας των πολιτών και λειτουργίας των καταστημάτων».

click4more Ιταλία: Κορονοϊός η αιτία για 683 θανάτους σε μόλις 24 ώρες

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, σε κάθε αυτοκίνητο, δεν θα μπορούν να επιβαίνουν πάνω από δυο άτομα, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά μέχρι δεκατεσσάρων ετών.

Θεωρείται βέβαιο, δε, ότι την παραμονή και ανήμερα Χριστούγεννα, στις 31 Δεκεμβρίου και την Πρωτοχρονιά, όπως και για την ημέρα των Θεοφανίων, τα καταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των καφέ και των εστιατορίων) θα μείνουν κλειστά και για να βγει κανείς, από το σπίτι, θα πρέπει να συντρέχει σοβαρός λόγος.

Ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, περιφερειάρχης του Λάτιου, με πρωτεύουσα την Ρώμη, τόνισε ήδη ότι αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ο ίδιος θα υπογράψει απόφαση η οποία θα θέτει αυστηρούς περιορισμούς στη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, για να προληφθεί ένα τρίτο, δραματικό κύμα κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια, υπέβαλε  την παραίτησή του αφού παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε ... Διαβάστε περισσότερα
Οι επίσημοι λογαριασμοί της αμερικανικής προεδρίας στο twitter παραδόθηκαν στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι επίσημοι λογαριασμοί της αμερικανικής προεδρίας στο twitter παραδόθηκαν στην νέα κυβέρνηση Μπάιντεν

Οι επίσημοι λογαριασμοί στο twitter της αμερικανικής προεδρίας παραδόθηκαν πριν λίγο στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ο λογαριασμός @Potus στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πλέον συνοδεύεται με ... Διαβάστε περισσότερα