Κόσμος

Ιταλία – Κραυγή αγωνίας: “Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι στο ξενοδοχείο”

Φόβοι για πολλούς νεκρούς στο ξενοδοχείο Rigopiano, στις πλαγιές του Gran Sasso, που θάφτηκε από χιονοστιβάδα μετά από αλεπάλληλους σεισμούς που έπληξαν την κεντρική Ιταλία.

“Είμαι ασφαλής επειδή πήγα να πάρω κάτι από το αυτοκίνητο. Η γυναίκα μου και οι δυο γιοι μου βρίσκονταν στο ξενοδοχείο”, δήλωσε ο 38χρονος Giampiero Parete που διασώθηκε μαζί με τον Fabio Salzetta. “Ήρθε η χιονοστιβάδα. Καταπλακωθήκαμε από το χιόνι αλλά καταφέραμε να βγούμε από το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν θάφτηκε και περίμενα εκεί να φτάσει βοήθεια”, σημείωσε ο 38χρονος.

Ο Giampiero Parete δέχεται τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της Πεσκάρα και την υποστήριξη ψυχολόγων του ASL. Έφτασε σε κατάσταση υποθερμίας αλλά η κλινική του εικόνα δεν είναι ανησυχητική.

Οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Rigopiano, στην επαρχία της Πεσκάρα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δύο άνθρωποι και ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός. Στο ξενοδοχείο υπολογίζεται ότι βρίσκονταν 20 με 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. “Υπάρχουν πολλοί νεκροί” σημείωσε ο Antonio Crocetta που συμμετέχει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

“Φωνάζουμε δυνατά, αλλά δεν απαντά κανείς. Βλέπουμε μέσα φώτα, αλλά δεν ακούγονται φωνές”, σημειώνουν οι διασώστες που κατάφεραν να μπουν στο ξενοδοχείο. “Φαίνεται πως η δομή έχει μετακινηθεί δέκα μέτρα” τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής νομάρχης της Πεσκάρα Charles Toriontano.

Το ξενοδοχείο έχει καταρρεύσει μερικώς, ενώ ένα τμήμα του είναι βυθισμένο από το χιόνι. Το χιόνι εμποδίζει την πρόσβαση στο σημείο, με τις αρχές να χρησιμοποιούν και snowmobile για να καταφέρουν να προσεγγίσουν στο ξενοδοχείο.

“Δεν θα δώσω στοιχεία των θυμάτων. Πρώτα θα ενημερωθούν τα μέλη της οικογένειας. Θέλω πρώτα να είμαι σίγουρος για την κατάσταση”, δήλωσε ο νομάρχης Francesco Provolo. “Ήμουν στη διάσωση δύο ανθρώπων”, έγραψε ο πρόεδρος της επαρχίας της Πεσκάρα Antonio Di Marco.

Πηγή: Easybranches, Repubblica

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Θα συμβεί απόψε» λέει ο Τραμπ – Με ανθρώπινες αλυσίδες σε εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας, απαντά το Ιράν
Ανθρώπινες αλυσίδες έχουν σχηματιστεί στην White Bridge, καθώς και στο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας του Καζερούν, ανάμεσα στο πλήθος είναι επίσης γυναίκες καθώς και παιδιά
Ιράν
Δύο αδέρφια ανάμεσα στους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο του Ισραήλ στην Τουρκία
Σε δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ο ένοπλος που εξουδετερώθηκε φέρεται να είχε σχέσεις με το «Ισλαμικό Κράτος», αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση
Κωνσταντινούπολη
«Κόκκινος συναγερμός» στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση με έναν νεκρό και 4 τραυματίες στο προξενείο του Ισραήλ – Ήθελαν να εισβάλλουν και να σπείρουν τον θάνατο
Είναι η πιο σοβαρή τρομοκρατική επίθεση που έχει γίνει από την αρχή του πολέμου - Η αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών
πυροβολισμοί
Ο Τραμπ απειλεί με αφανισμό το Ιράν: Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε, δεν θέλω αλλά μάλλον θα συμβεί
Δραματικό τελεσίγραφο ή ακόμη ένα παραλήρημα ενός προέδρου που έχει εγκλωβιστεί σε έναν πόλεμο που ποτέ δεν ήθελε; Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους Ιρανούς με αφανισμό, ανακαλύπτει ένα νέο καθεστώς και αναφωνεί: "Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό του Ιράν"...
Ντόναλντ Τραμπ 75
Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός
Δύο αστυνομικοί και δύο δράστες έχουν τραυματιστεί στο σημείο των πυροβολισμών - Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του φυλακίου που ήταν έξω από το προξενείο του Ισραήλ
Τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
11