Κόσμος

Ιταλία – μάσκες: Εισαγγελική έρευνα για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Έρευνα της εισαγγελίας της Ρώμης με επίκεντρο τις μάσκες για απάτη σε βάρος του ιταλικού Δημοσίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της “Corriere della Serra”, την Τετάρτη (16.09.2020).

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, εκατομμύρια μάσκες διατέθηκαν στην αγορά με πλαστές βεβαιώσεις ασφαλείας ή πωλήθηκαν σε δημόσιους οργανισμούς, ακόμα και σε εκατονταπλάσια τιμή από αυτή της πραγματικής τους αξίας.

Όπως έχει διαρρεύσει, μέχρι αυτή τη στιγμή, οι έρευνες φέρονται να επικεντρώνονται στις ευθύνες περίπου δέκα ατόμων. “Το ιταλικό κράτος ξόδεψε συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ”, γράφει η “Corriere della Sera”.

Ένας από τους κύριους στόχους της έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν στο εσωτερικό του ιταλικού κρατικού μηχανισμού υπήρχαν διεφθαρμένοι ανώτεροι υπάλληλοι και στελέχη που ευνόησαν την οικονομική ζημία σε βάρος των ταμείων του δημοσίου.

Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στα τελωνεία της χώρας παραμένουν υπό κατάσχεση 4.800.000 προστατευτικές μάσκες, 26.000.000 γάντια μιας χρήσεως, 65.000 εξαρτήματα μηχανημάτων για μονάδες εντατικής θεραπείας και 47.000 ειδικά, προστατευτικά γυαλιά. Η κατάσχεση αποφασίστηκε διότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ασφαλείας που ορίζει ο νόμος.

Μεγάλο μέρος του υγειονομικού αυτού υλικού είχε πληρωθεί προκαταβολικά, λόγω των σημαντικών ελλείψεων που είχαν προκύψει σε όλη τη χώρα. Υπήρξαν περιπτώσεις, τέλος, στις οποίες επιχειρηματίες έλαβαν χρήματα από το ιταλικό δημόσιο και στη συνέχεια ανακαλύφθηκε ότι οι προστατευτικές μάσκες, που έπρεπε να παραδώσουν, ήταν ανύπαρκτες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νικολά Σαρκοζί: Στις 10 Νοεμβρίου θα εξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην προέδρου της Γαλλίας
Το Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού τον καταδίκασε σε πέντε χρόνια κάθειρξης, κρίνοντας τον ένοχο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι το 2007
Νικολά Σαρκοζί
Ισόβια σε 11 άτομα για την φονική φωτιά στο ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου στην Τουρκία
Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς στο Grand Kartal δεν λειτούργησε τη νύχτα της τραγωδίας και ορισμένες από τις εγκαταστάσεις αερίου δεν πληρούσαν τους κανόνες ασφαλείας
Τουρκία