Κόσμος

Ιταλία: Παραμένει εκτός ελέγχου η φωτιά στην Σαρδηνία – Βοήθεια από την Ελλάδα με 2 καναντέρ

H Ελλάδα και η Γαλλία έσπευσαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης τις φωτιές στην Ιταλία με δύο Καναντέρ η κάθε μια.

Τα δυο Καναντέρ που απέστειλε η χώρα μας προσγειώθηκαν στις 4.30 το πρωί στο Αλγκέρο. Την ανακοίνωση για την βοήθεια έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter.

«Η Ελλάδα έχει στείλει δύο Canadair CL-415 στην Ιταλία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σαρδηνία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε μαζί».

Καίγεται η Σαρδηνία για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Το πύρινο μέτωπο στη Σαρδηνία παραμένει ενεργό για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ένα αυτοκίνητο εξερράγη και οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε διπλανό δάσος.

Όπως έκανε γνωστό η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να ευνοήσουν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Νούρο και Οριστάνο.

Στο μεταξύ, στην περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 ιταλικά Καναντέρ και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του ιταλικού στρατού. Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη κατά της φωτιάς, αδιάκοπα, καθ όλη την νύχτα, και η ακούραστη προσπάθειά τους επέτρεψε να σωθούν δύο ξενοδοχεία. Συνεχίζουν να καταστρέφονται όμως χιλιάδες στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρούς του ΠΑΓΗ λόγω αναμονής - Τους φώναζε «Θα σας σκοτώσω»
«Δεν θα ανεχθούμε να γινόμαστε "σάκος του μποξ", όπου εκτονώνεται η αγανάκτηση των ασθενών για την υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ
Νοσοκομείο
Ο Πούτιν στη Βουδαπέστη προκαλεί πονοκέφαλο στην ΕΕ: Αντιδρούν οι ΥΠΕΞ πριν τη συνάντηση με Τραμπ – «Δεν είναι ωραίο» λέει η Κάγιας Κάλας
Η πιθανή συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη πυροδοτεί αντιδράσεις - «Η θέση του Πούτιν είναι στη Χάγη» δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας, Κεστούτις Μπούντρις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με Τραμπ και Πούτιν στη Βουδαπέστη, αν προσκληθεί
Εκτίμησε ωστόσο ότι η Βουδαπέστη δεν είναι «το καλύτερο σημείο για αυτή τη συνάντηση» - Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν στην ουγγρική πρωτεύουσα με στόχο να βρεθεί λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι