Κόσμος

Ιταλία: Πλημμύρες σε Μάρκε και Εμίλια Ρομάνια – 900 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στις περιφέρειες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε.

Όλο το κέντρο της πόλης Ριτσιόνε έχει πλημμυρίσει, ενώ στην πόλη Φαέντσα αποφασίσθηκε η εκκένωση 150 κατοικιών. Συνολικά, στην Εμίλια Ρομάνια εννιακόσιοι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με την βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Στην Μπολόνια, στο Φορλί και στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα τα σχολεία έμειναν σήμερα κλειστά.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες, με κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Μίζα, στην περιοχή της Σενιγκάλια, όπου οι πλημμύρες είχαν προκαλέσει 11 νεκρούς το περασμένο φθινόπωρο.

Στην πόλη Ριτσιόνε, το τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Τσεκαρίνι πλημμύρισε και αποφασίσθηκε η μεταφορά όλων των ασθενών στους υψηλότερους ορόφους του κτηρίου. Στην ίδια πόλη, τέλος, οι πυροσβέστες έσωσαν δυο πολίτες με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν την ζωή τους από πνιγμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ