Κόσμος

Ιταλία: Ζητούν αποζημιώσεις για τους νεκρούς συγγενείς τους από κορονοϊό

Με αγωγή που κατέθεσαν σήμερα σε δικαστήριο της Ρώμης, πεντακόσιες οικογένειες από την Ιταλία ζητούν να τους δοθεί κρατική αποζημίωση για τον θάνατο των συγγενών τους από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγγενείς των θυμάτων θεωρούν υπεύθυνους την προεδρία της κυβέρνησης και το ιταλικό υπουργείο Υγείας για ελλιπή και καθυστερημένη αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ζητούν αποζημίωση συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε κάθε οικογένεια, δηλαδή, θα πρέπει να δοθούν, αν η ιταλική δικαιοσύνη θεωρήσει βάσιμη την διεκδίκηση, 200 χιλιάδες ευρώ

Οι συνήγοροι των συγγενών των θυμάτων τονίζουν ότι βάσει στοιχείων που έχουν συλλέξει, τόσο η κεντρική κυβέρνηση, όσο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας, αντιμετώπισαν χαοτικά την πρώτη φάση της πανδημίας, καθυστέρησαν αδικαιολόγητα την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ δεν εισακούστηκε ούτε η άποψη της επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε μετά από 52 χρόνια από τη θέση του ηγούμενου της Μονής Σινά ο αρχιεπίσκοπος Δαμιανός
«Νοερά στέκομαι γονατιστός και δακρυσμένος μπροστά στην ιερή λάρνακα με τα πάντιμα λείψανα της μάνας και τροφού μου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης - Για τα υπόλοιπα περιμένω να μιλήσει ο ουρανός», αναφέρει στην επιστολή του
Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός