Κόσμος

Και η Αυστρία πιθανός στόχος τρομοκρατικής επίθεσης!

Ως αρκετά πιθανό εκτιμά τον κίνδυνο μίας τρομοκρατικής επίθεσης και στην Αυστρία, ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και σύμβουλος σε θέματα της πολιτικής ασφάλειας του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, Νικόλας Στόκχαμερ, όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξη του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, σημειώνοντας πως, σε σχέση με την περασμένη χρονιά, η Αυστρία έχει "προβιβαστεί σε δευτερεύοντα τρομοκρατικό στόχο".

Σε σύγκριση με την απειλή τρομοκρατικού κτυπήματος σε επί μέρους χώρες, η Αυστρία βρίσκεται πάντως σε μία μέση κατάσταση και αυτό είναι αιτία ελπίδας πως “δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα κάτι”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Νικόλας Στόκχαμερ, η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμάζεται για έναν τουλάχιστον εικοσαετή “μακρόσυρτο, βίαιο αγώνα” εναντίον της τρομοκρατίας και προς τούτο η πρόληψη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο.
Κατά την άποψή του, έως τώρα έχουν γίνει “πολύ λίγα” για την προστασία του άμαχου πληθυσμού και ως εκ τούτου αυτή θα πρέπει τώρα να ενισχυθεί, ενώ αδυναμίες υπάρχουν και στην καταδίωξη των δραστών.
Ο ίδιος θεωρεί πως μία μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να περιλαμβάνει την ανακοπή των χρηματοδοτικών ροών προς τρομοκρατικά κυκλώματα, όπως επίσης μία στοχευμένη παρακολούθηση υπόπτων, ενώ ο άμαχος πληθυσμός μπορεί να προσπαθήσει “να αντιταχθεί με ηρεμία απέναντι στον κίνδυνο τρομοκρατίας”.
Ο Νικόλας Στόκχαμερ “βλέπει” να συνδέονται μεταξύ τους οι επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες και εκτιμά πως υπήρξε μία “πολλαπλή αποτυχία” των αρχών ασφαλείας στο Βέλγιο
και της συνεργασίας σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης πολύ μικρή ήταν και επιτήρηση της προβληματικής περιοχής Μόλενμπεκ των Βρυξελλών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1