Κόσμος

Κακοκαιρία στις ΗΠΑ – Έλληνες που ζουν εκεί περιγράφουν: «Φτάσαμε τους -34 βαθμούς»

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ, λένε ότι τέτοιο πολικό ψύχος έχουν να δουν πάρα μα πάρα πολλά χρόνια» λέει η Άννα Σαρηγιάννη, Ελληνίδα που ζει στη Νέα Υόρκη, μιλώντας για την τρομακτική κακοκαιρία που χτυπάει τις τελευταίες ημέρες τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο OPEN, η ίδια περιγράφει:

«Στο Μπάφαλο έχει αποκλειστεί η περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, είναι σε έκτακτη ανάγκη και υπάρχουν πάρα πολλοί νεκροί… Το διήμερο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη επικρατεί πολικό ψύχος. Μιλάμε για θερμοκρασίες που αγγίζουν το -22! Αν βγεις στο δρόμο, παρόλο που οι μέρες είναι γιορτινές δε βλέπεις να κυκλοφορεί ψυχή».

fanaria
Χιονισμένα φανάρια στο Μπάφαλο – ΦΩΤΟ REUTERS
buffalo
Όλα έχουν βυθιστεί στο χιόνι – ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Έλληνας από την Πενσυλβάνια, Γιώργος Ζάγκας περιγράφει: «Αυτό που συμβαίνει φέτος δεν έχει ξαναγίνει… Μπορεί να ξεγελαστείς, ότι δεν κάνει τόσο κρύο. Μέχρι που βγάζεις το χέρι σου έξω να βγάλεις μία φωτογραφία και σε ένα λεπτό το χέρι σου έχει παγώσει.

Το καλό είναι ότι μας ενημέρωσαν ότι αυτή η κακοκαιρία έρχεται. Ο κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ, προμηθεύτηκε και ήδη είναι αρκετές ημέρες στο σπίτι του».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 Ελληνίδα, κάτοικος στο Μπάφαλο «υπάρχουν άνθρωποι (σε αυτοκίνητα) που δεν τους έσωσαν ακόμα. Δυστυχώς χάσαμε 17 ανθρώπους στο δρόμο αυτές τις ημέρες… Ακόμα δε μας αφήνουν να βγούμε με τα αυτοκίνητα αλλά μερικοί έχουν βγει έξω και άρχισαν να μαζεύουν τα χιόνια, για να μπορούν να βγουν έξω, όταν μας αφήσουν.

Ένας Έλληνας που ζει έξω από το Σικάγο, κατέγραψε τις απίστευτες εικόνες έξω από το σπίτι του. «Προχθές ήμασταν στους -34, σήμερα -14 βαθμούς» ακούγεται να λέει, στο βίντεο που προβλήθηκε στο MEGA:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η πιο δύσκολη ώρα για τον Ζελένσκι: Το τελεσίγραφο 6 ημερών και οι εδαφικές παραχωρήσεις που «δωρίζουν» στη Ρωσία έκταση ίση με το Λουξεμβούργο
Οι απειλές του Πούτιν για κατάληψη περισσότερων εδαφών αν η Ουκρανία αρνηθεί και το σχόλιο Τραμπ για τον Ζελένσκι: «Αν δεν του αρέσει, θα συνεχίσουν να πολεμούν»
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 188
Πούτιν: «Το σχέδιο Τραμπ των 28 σημείων για την Ουκρανία θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία»
Η Ρωσία θα κέρδιζε αμαχητί μια έκταση ίση με το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με νέα ανάλυση - Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έλαβε σχέδιο του Λευκού Οίκου για τον τερματισμό του πολέμου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν 189
Προειδοποιεί ο ΓΓ του ΟΗΕ: «Κάθε Ειρηνευτική λύση για την Ουκρανία πρέπει να σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα»
«Πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να αποφασίσει από μόνη της σχετικά με το πώς θα τερματίσει τον πόλεμο» τονίζει από την πλευρά του ο Φινλανδός πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες