Κόσμος

Καλιφόρνια: Για τέταρτη μέρα μαίνεται η μεγάλη φωτιά

Τουλάχιστον 15 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ενώ στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος πάνω από 1.000 πυροσβέστες.

Συνεχίζει για τέταρτη μέρα το καταστροφικό της έργο τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στην Καλιφόρνια.

Πάνω απο 1.000 πυροσβέστες με τη βοήθεια 8 ελικοπτέρων και 2 πυροσβεστικών αεροσκαφών έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες οι οποίες μέχρι τώρα έχουν προκαλέσει ζημιές σε 15 κτίρια. .

Η πυρκαγιά εκτείνεται σε μήκος 11.000 εκταρίων και σύμφωνα με ανακοίνωση, οι οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να θέσουν υπό έλεγχο το 30% της πύρινης λαίλαπας.

Οι πυροσβεστικές αρχές δήλωσαν ότι εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η βελτίωση των συνθηκών βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Οι δυνατοί άνεμοι αλλά και οι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν συμβάλει στην επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία είχε εξαπλωθεί σε περιοχή κοντά στο Μαλιμπού, παράκτια πόλη της Καλιφόρνιας.
 
Μεγάλο μέρος του καπνού αλλά και των φλογών έχουν κατευνάσει, ωστόσο οι πυροσβέστες προειδοποίησαν ότι οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν προς το χειρότερο ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια – Απειλούνται 4.000 σπίτια – ΦΩΤΟ

Κόλαση φωτιάς για τρίτη μέρα στην Καλιφόρνια

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκαν να καταθέσουν στο Κογκρέσο για την υπόθεση Επστάιν
«Κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει πότε έχει δει ή έχει υποφέρει αρκετά και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για αυτή τη χώρα, τις αρχές της και τον λαό της, ανεξάρτητα από τις συνέπειες», έγραψαν οι Κλίντον σε μια μακρά επιστολή την οποία δημοσίευσαν οι New York Times
Ο Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται σε αρχεία του Τζέφρι Επστάιν
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη