Κόσμος

Καλλιτέχνης… κλωσσούσε αυγά κότας επί τρεις εβδομάδες! [vids, pics]

Ο γάλλος καλλιτέχνης Αμπραάμ Πουανσεβάλ, ο οποίος νωρίτερα φέτος πέρασε μια εβδομάδα μέσα σε έναν συμπαγή όγκο από βράχια και δύο εβδομάδες μέσα σε ένα γλυπτό που αναπαριστά μια αρκούδα, κατάφερε να... κλωσσήσει αυγά κότας φροντίζοντας για την επώασή τους επί τρεις εβδομάδες.

Ο καλλιτέχνης άρχισε τον νέο του εγχείρημα στα τέλη Μαρτίου υιοθετώντας ρόλο κλώσσας και επιτυγχάνοντας την επώαση 10 αυγών με τη ζέστη που εξέπεμπε το σώμα του μέσα σε ένα γυάλινο ζωοτροφείο στο Παλαί ντε Τοκιό, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Παρίσι.

 

Τότε υπολόγιζε ότι χρειάζονταν 21 έως 26 ημέρες για να επωαστούν τα αυγά. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε σήμερα ότι το πρώτο από τα αυγά εκκολάφθηκε την Τρίτη και άλλα εννέα κοτοπουλάκια μεταφέρονται σε αγρόκτημα.

 

Palais de Tokyo! Fab!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chyi Ruey (@chailatte0804) στις

 

 

Œuf #poincheval #oeuf #poussins #palaisdetokyo #paris #art

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Duck™ (@louiiseduck) στις

 

 

Poincheval et ses poussins #poincheval #palaisdetokyo #paris #art #oeuf

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louise Duck™ (@louiiseduck) στις

Για την προσπάθεια αυτή, ο καλλιτέχνης κάθισε σε καρέκλα, τυλιγμένος με μονωτική κουβέρτα, πάνω από ένα κουτί με αυγά. Μπορούσε να απομακρυνθεί από την καρέκλα μόνο για 30 λεπτά την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25