Κόσμος

Κασόγκι: Στη φόρα τα ονόματα από 15 Σαουδάραβες για τον εξαφανισμένο δημοσιογράφο [video, pic]

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah της Τουρκίας γράφει ότι έχει ταυτοποιήσει μια 15μελή ομάδα της υπηρεσίας πληροφοριών του Ριάντ που, όπως υποστηρίζει, εμπλέκεται στην εξαφάνιση του έγκυρου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει κάποια έγγραφα σχετικά με τον γάμο του που επρόκειτο σύντομα να τελέσει.

Η μνηστή του, η οποία τον περίμενε απ΄έξω, είπε ότι ποτέ δεν βγήκε από το κτίριο και τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος υπήρξε δριμύς επικριτής των αρχών της χώρας του, δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή.

https://twitter.com/RuudWedding/status/1049638560423403520?ref_src=twsrc%5Etfw

Μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι μια ομάδα από 15 υπήκοους Σαουδικής Αραβίας, περιλαμβανομένων κάποιων αξιωματούχων, έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη και μπήκαν στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που βρισκόταν εκεί ο Κασόγκι. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή έφυγε από τη χώρα.

Στοχοποίησαν 15 Σαουδάραβες για την εξαφάνιση Κασόγκι

Η εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα και το έτος γεννήσεως 15 Σαουδαράβων που υποστηρίζει ότι έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. Δώδεκα από αυτούς έφθασαν νωρίς την περασμένη Τρίτη με βάση φωτογραφίες που ελήφθησαν στον έλεγχο διαβατηρίων, τις οποίες και δημοσίευσε η εφημερίδα. Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η Sabah.

SABAHKHASOGHI

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον ότι οι Σαουδάραβες διέμειναν στα ξενοδοχεία Wyndham και Movenpick της Κωνσταντινούπολης, στην ίδια δηλαδή συνοικία που βρίσκεται το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Και τα δύο ξενοδοχεία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει με ποιο τρόπο εξασφάλισε τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.

Ένας από τους άνδρες αυτούς που κατονομάζεται στο δημοσίευμα είναι Σαουδάραβας ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες των σαουδαραβικών μέσων ενημέρωσης, και μέλος του ΔΣ της Σαουδαραβικής Ένωσης Ιατροδικαστών.

Ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV πρόβαλε βίντεο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει τους άντρες να φθάνουν στο αεροδρόμιο και να κάνουν check-in σε ξενοδοχείο καθώς και βίντεο που δείχνουν ένα μεγάλο φορτηγό να φθάνει στην οικία του γενικού πρόξενου δύο ώρες μετά την είσοδο του Κασόγκι στο προξενείο.

Η Σαουδική Αραβία έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις κατηγορίες ότι δολοφόνησε ή απήγαγε τον Κασόγκι, ενώ οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα της Sabah.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το κόλλημα του Τραμπ με το Νόμπελ Ειρήνης και το «φάντασμα» του Ομπάμα
Σήμερα ανακοινώνεται ο νικητής του βραβείου, μία μέρα μετά τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς - Οι υποψηφιότητες παραμένουν μυστικές για 50 χρόνια - Πίεση και τηλεφωνήματα Τραμπ στο παρά πέντε της ανακοίνωσης
Ντόναλντ Τραμπ
Η επόμενη μέρα μετά την εκεχειρία στην κατεστραμμένη Γάζα: Οι «εύθραυστες» ισορροπίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ο «ειρηνοποιός» Τραμπ
Η ανθρωπιστική κρίση εξακολουθεί να υφίσταται στη Γάζα - Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ δεκάδες χιλιάδες παιδιά υποφέρουν από υποσιτισμό
Λωρίδα της Γάζας 3
Το Ισραήλ δεν θα αποφυλακίσει τον «Μαντέλα της Παλαιστίνης» – Αναφορές ότι αφαιρέθηκε το όνομα του Μπαργούτι από τη λίστα ανταλλαγής κρατουμένων
Η εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαρουάν Μπαργούτι, δεν περιλαμβάνεται στις λίστες του Νετανιάχου με τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που θα απελευθερωθούν
Μαρουάν Μπαργκούτι