Κόσμος

Κατηγορείται για “ξέπλυμα” χρήματος ο θείος του Άσαντ! [pics]

Το Εθνικό Δικαστήριο (Audiencia Nacional) της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για ξέπλυμα χρήματος στην οποία εμπλέκεται ο Ριφάατ Άσαντ, πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας και θείος του νυν προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο δικαστής του δικαστηρίου Χοσέ ντε λα Μάτα διέταξε την έναρξη δικαστικών ελέγχων στο πλαίσιο της έρευνας για τον πρώην αντιπρόεδρο της Συρίας Ριφάατ Άσαντ, θείο του νυν προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος εγκληματικών οργανώσεων στους δήμους της Μπαρμπέγια και του Πουέρτο Μπάνους στη Μάλαγα», αναφέρει η ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δικαστής ζήτησε να πραγματοποιηθούν 15 έρευνες και ανακρίσεις και να δεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 16 ανθρώπων και 76 νομικών προσώπων που συνδέονται με τον Ριφάατ Άσαντ. Δεν αναμένονται ακόμη συλλήψεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Εκτιμάται πως ο Ριφάατ Άσαντ διαθέτει περιουσία στην Ισπανία αξίας περίπου 691 εκατομμυρίων ευρώ, το σύνολο της οποίας έχει δεσμευθεί όσο διαρκεί η έρευνα, ανέφερε το δικαστήριο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, οι δικαστικές αρχές της Γαλλίας αποφάσισαν να κατάσχουν την περιουσία του 79χρονου Ριφάατ Άσαντ στο Παρίσι, εκτιμώμενης αξίας περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ. Τον Ιούνιο του 2016, γάλλοι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος του Άσαντ για διαφθορά και τον Σεπτέμβριο δέσμευσαν την περιουσία του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια φάρμα αλόγων, πολλές επαύλεις και γραφεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 25