Κόσμος

Κιμ Κασντάσιαν: Ένοχοι οι «παππούδες» που την «έγδυσαν» στο Παρίσι – Το δικαστήριο επέβαλε ποινές έως 8 χρόνια κάθειρξης

Οι δικηγόροι της ριάλιτι σταρ είπαν ότι η πελάτισσά τους είναι «ικανοποιημένη» από την έκβασή της δίκης

Σε ποινές έως 8 χρόνια κάθειρξης καταδίκασε σήμερα (23.05.2025) το Κακουργιοδικείο του Παρισιού τους «παππούδες ληστές» της Κιμ Καρντάσιαν.

Η βαρύτερη ποινή (οκτώ χρόνια, τα πέντε με αναστολή) επιβλήθηκε από το δικαστήριο στο Παρισι -που εκδίκασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν -στον «εγκέφαλο» της ληστείας Αομάρ Αΐτ Κεντάς, ο οποίος ωστόσο δεν πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη συγχώνευση της ποινής με μια προηγούμενη καταδίκη του Κεντάς σε πενταετή φυλάκιση, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επιστρέψει στο κελί του, όπως και κανείς από τους συνεργούς του. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ήταν μικρότερες από αυτές που είχε ζητήσει ο εισαγγελέας.

Δύο άνδρες, που κατηγορούνταν ότι παρείχαν στους υπόλοιπους «πολύτιμες πληροφορίες» για το πρόγραμμα της βασίλισσας του τηλεριάλιτι, αθωώθηκαν.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει περάσει από την εποχή της ληστείας αλλά και το γεγονός ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν ενεπλάκη σε κάτι αξιόποινο τα τελευταία εννιά χρόνια. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νταβίντ Ντε Πας σχολίασε εξάλλου ότι «η κατάσταση της υγείας των βασικών πρωταγωνιστών απαγορεύει να φυλακίσουμε οποιονδήποτε και, λόγω αυτού, θα ήταν άδικο να σας στείλω στη φυλακή απόψε».

Ο 69χρονος Αομάρ Αΐτ Κεντάς, κρίθηκε ένοχος για τη ληστεία που διαπράχθηκε τη νύχτα της 2ας προς την 3η Οκτωβρίου 2016, με λεία κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ. Ο «Γέρο-Ομάρ», όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι πλέον κωφός και σχεδόν μουγγός. Παρακολουθούσε τη δίκη του από μια οθόνη όπου αναγράφονταν όσα λέγονταν στο δικαστήριο.

Ο Ντιντιέ Ντιμπρέκ ή «Γαλανομάτης», επίσης 69 ετών, ορκιζόταν ότι δεν ήταν ο δεύτερος ληστής που μπήκε στο δωμάτιο της Κιμ Καρντάσιαν εκείνη τη νύχτα. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών. Ο Ντιμπρέκ απουσίαζε από τη δικαστική αίθουσα επειδή υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία για καρκίνο και πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Οι Γιουνίς Αμπάς, 71 ετών και Μαρκ-Αλεξάντρ Μπουαγιέ, 35 ετών, καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή επειδή κρατούσαν τσίλιες. Ο πρώτος πάσχει από Πάρκινσον και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά κατά την προφυλάκισή του.

Ο γιος του Κεντάς, ο Αρμινί, καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και η πρώην σύντροφός του, η Κάθι Γκλότιν, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή.

Οι δικηγόροι της Κιμ Καρντάσιαν είπαν ότι η πελάτισσά τους είναι «ικανοποιημένη» από την έκβασή της δίκης. «Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στις γαλλικές αρχές που απέδωσαν δικαιοσύνη σε αυτήν την υπόθεση. Το έγκλημα αυτό ήταν η τρομακτικότερη εμπειρία της ζωής μου», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι πλέον θέλει «να γυρίσει σελίδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ελληνοαμερικανός κροίσος Τζον Κατσιματίδης θέλει να σώσει τους στρουθοκάμηλους που θανατώνονται λόγω της γρίπης των πτηνών
«Αυτά τα πουλιά θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για ιατρικές ανακαλύψεις. Αντί για έρευνα, η κυβέρνηση τα εξοντώνει - και πρέπει να ρωτήσουμε γιατί. Ποιος επωφελείται από αυτή τη σιωπή;»
Ο Τζον Κατσιματίδης με την κόρη του, Άντρια 1