Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κίνα: Έτοιμο για την «παρθενική» πτήση το εμπορικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Κίνα: Έτοιμο για την «παρθενική» πτήση το εμπορικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Στην φάση της πρώτης πτήσης του έχει μπει το εμπορικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος HH-100 στην Κίνα. Όλες οι δοκιμές που έγιναν στέφθηκαν με επιτυχία.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία «the Aviation Industry Corporation of China» (AVIC), ένα νέο μοντέλο ενός εμπορικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAS) που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Κίνα, είναι έτοιμο να πετάξει για πρώτη φορά.

Το πολλαπλών χρήσεων μη επανδρωμένο εναέριο όχημα HH-100, ολοκλήρωσε πρόσφατα την τελευταία αυτοματοποιημένη δοκιμή τροχοδρόμησης του, όπως ανακοίνωσε η AVIC, που έχει ηγετικό ρόλο στην κατασκευή αεροσκαφών εντός της κινεζικής αγοράς.

Η συμπεριφορά του HH-100 ήταν σταθερή στην διάρκεια της δοκιμής, ενώ τα συστήματα αυτοματοποιημένου ελέγχου τροχοδρόμησης που διαθέτει δούλεψαν καλά, όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής του.

Μετά από την επιτυχία της δοκιμής, το αναφερόμενο εναέριο μη επανδρωμένο σύστημα έχει εισέλθει στην φάση της πρώτης πτήσης του.

Το HH-100 αναπτύχθηκε από την AVIC XAC Commercial Aircraft Co., Ltd., στην πόλη Σιάν, που είναι η πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σαανσί που βρίσκεται στα βορειοκεντρικά της Κίνας.

Το αναφερόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα UAS αποτελείται από δύο βασικά τμήματα, το εναέριο μη επανδρωμένο όχημα, αλλά και τον επίγειο σταθμό ελέγχου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις