Κόσμος

Κίνα: Ο τάφος έκρυβε ένα… υγρό μυστικό 2.000 ετών!

Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν σε έναν τάφο, στην επαρχία Χενάν της κεντροανατολικής Κέινας, ένα μπρούτζινο δοχείο ηλικίας 2.000 ετών που περιείχε ένα υγρό, πιθανότατα κάποιο είδος κρασιού, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το σφραγισμένο δοχείο περιείχε περίπου 3,5 λίτρα ενός κίτρινου υγρού με έντονη οσμή κρασιού, όπως ανέφεραν οι αρχαιολόγοι στην Κίνα.

Η… ιδιαίτερη ανακάλυψη στην Κίνα

Το υγρό αυτό θα εξεταστεί εργαστηριακά για να διαπιστωθεί αν περιέχει αλκοόλ και σε πόση ποσότητα, σύμφωνα με τον Σι Τζιαζέν, τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και Πολιτιστικών Θησαυρών της πόλης Λουογιάνγκ.

Στον ίδιο τάφο βρέθηκε και ένα λυχνάρι σε σχήμα αγριόχηνας.

Τα ευρήματα χρονολογούνται από την εποχή της δυναστείας των Δυτικών Χαν (202 π.Χ.-8 μ.Χ.). Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε πώς είχε σφραγιστεί το δοχείο ώστε να μην εξατμιστεί το υγρό.

Στο παρελθόν έχουν βρεθεί και άλλα δοχεία που περιείχαν αλκοόλ στην Κίνα, κυρίως ποτά από ρύζι και σόργο, τα οποία διατηρούνταν σε μπρούτζινα σκεύη και χρησιμοποιούνταν σε διάφορες τελετές. Το 2010 αρχαιολόγοι βρήκαν ένα δοχείο ηλικίας 2.400 ετών που περιείχε σούπα σε έναν τάφο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την επέκταση του αεροδρομίου της πόλης Σιάν, κοντά στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν και του περίφημου “Πήλινου Στρατού” του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα εντολή εκκένωσης στη Γάζα εν όψει χερσαίας επιχείρησης στου ισραηλινού στρατού - «Φύγετε τώρα», λέει ο Νετανιάχου
Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε τη Δευτέρα ακόμη μία πολυκατοικία στη Γάζα -την τέταρτη σε διάστημα 3 ημερών- η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο της Χαμάς στην περιοχή
ισραηλινό τανκ
Το παραλήρημα του Τραμπ για την ενδοοικογενειακή βία: «Αν κάποιος έχει καβγαδάκι με τη γυναίκα του, λένε πως διέπραξε έγκλημα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές για την εγκληματικότητα. ισχυρίστηκε πως οι πολιτικοί αντίπαλοί του βάλθηκαν να παραφουσκώνουν τις στατιστικές για την εγκληματικότητα για να αμαυρώσουν την εικόνα του.
Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε αγώνα δρόμου για να σώσει την πενταετία του μετά την πτώση της κυβέρνησης
Ο Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αδύνατη εξίσωση: να βρει γρήγορα έναν πρωθυπουργό ικανό να κρατήσει τον δημοσιονομικό προσανατολισμό και να σώσει την πενταετία του αναλύουν η Figaro και η Le Temps
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουελ Μακρόν