Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κίνδυνος έκρηξης του ηφαιστείου Μπαρντανμπούνγκα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Μικρές εκρήξεις δείχνουν πως το ηφαίστειο Μπαρντανμπούνγκα της Ισλανδίας, αρχίζει να ξυπνάει και προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς. Απομακρύνονται οι τουρίστες, δεν έχει δοθεί ακόμα εντολή εκκένωσης των κατοικιών.

Κόκκινος συναγερμός για την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο ηφαίστειο Μπαρντανμπούνγκα, καθώς μετά από αρκετές ημέρες αρχίζει και δίνει μικρές εκρήξεις. Απομακρύνονται οι τουρίστες από την περιοχή, προς το παρόν τουλάχιστον οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα που επικαλούνται πληροφορίες της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Ισλανδίας, σημειώνονται μικρές εκρήξεις κάτω από το μεγαλύτερο παγετώνα της χώρας, τον παγετώνα Βατναγιοεκούλ.

Γι’ αυτό το λόγο ο εναέριος χώρος πάνω από τον παγετώνα έκλεισε προληπτικά και δεν πραγματοποιούνται πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2010, η έκρηξη του ηφαιστείου Εϊτζαφτζαλατζόκουλ της Ισλανδίας είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην Ευρώπη, κλείνοντας τον εναέριο χώρο της για περίπου έξι ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία για νέα έκρηξη ηφαιστείου και την ηφαιστειακή στάχτη – Τι τρέμουν οι ειδικοί

Ξυπνάει το ηφαίστειο στην Ισλανδία – Συναγερμός σε αεροπορικές εταιρείς

Αυτό το νησί έχει κάτι το ξεχωριστό – Δες φωτογραφίες

Πορτοκαλί συναγερμός! Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε