Κόσμος

Κοροναϊός: Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Καναδά

Δεν γνωρίζει σύνορα ο νέος κοροναϊός, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στον Καναδά, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, εργαστήριο στο Γουίνιπεγκ επιβεβαίωσε ότι ο κοροναϊός προσέβαλε έναν άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών και ο οποίος νοσηλεύεται τώρα σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο του Τορόντο. Ο ασθενής έφθασε εκεί από την Ουχάν, την κινεζική πόλη απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Η σύζυγός του βγήκε, επίσης, θετική στον κινεζικό ιό. Είναι ηλικίας 50 ετών και προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ανέφερε ο Ντέιβιντ Ουίλιαμς, ο επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών του Οντάριο. Η γυναίκα έχει απομονωθεί στο σπίτι της και παρακολουθείται από ειδικούς.

“Δεδομένου ότι έχει η ίδια απομονωθεί, ο κίνδυνος για τους πολίτες του Οντάριο παραμένει μικρός”, είπε ο Ουίλιαμς.

“Έχουμε, ακόμη, 19 ανθρώπους που υποβάλλονται σε εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένουμε”, διευκρίνισε η Μπάρμπαρα Γιάφε, αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας.

Την ίδια ώρα, η Σρι Λάνκα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από έναν ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

“Μια Κινέζα, ηλικίας περίπου 40 ετών, έφθασε στις 19 Ιανουαρίου ως τουρίστρια και αρρώστησε στις 25 Ιανουαρίου. Επιβεβαιώθηκε ότι έχει νοσήσει από τον κοροναϊό, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις”, είπε στο Reuters ο Σουντάτ Σαμαραγουίρα, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Σρι Λάνκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Παρατείνεται η αγωνία της Μαρίν Λε Πεν: Στις 7 Ιουλίου η απόφαση του δικαστηρίου για το αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2027
Στάση αναμονής από την γαλλική ακροδεξιά μέχρι το καλοκαίρι προκειμένου να δει αν υποψήφια θα είναι τελικά η Μαρίν Λε Πεν ή ο Ζορντάν Μπαρντελά
Η Μαρίν Λε Πεν
Jesse Van Rootselaar: Γνωστή στις Αρχές και με θέματα ψυχικής υγείας η 18χρονη τρανς που σκότωσε 8 άτομα στον Καναδά
Σκότωσε τη μητέρα της, τον αδελφό της και 6 άτομα στο σχολείο - Η 18χρονη γεννήθηκε αγόρι και ξεκίνησε τη μετάβαση φύλου πριν από έξι χρόνια - Άγνωστα τα κίνητρά της
Η 18χρονη Jesse Van Rootselaar