Κόσμος

Κορονοϊός – Αργεντινή: 641 θάνατοι και 35.355 κρούσματα σε 24 ώρες

Μέχρι θανάτου αγκαλιάζει ο κορονοϊός την Αργεντινή. Ο τελευταίος απολογισμός στη χώρα του ταγκό είναι ο 2ος χειρότερος από την αρχή της πανδημίας.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της Αργεντινής, μέσα σε ένα 24ωρο ο κορονοϊός προκάλεσε 641 θανάτους και 35.355 κρούσματα.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής φθάνει μέχρι εδώ τους 78.733 νεκρούς επί συνόλου 3.817.139 μολύνσεων.

Τον Μάιο, οι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ξεπέρασαν τους 600 τέσσερις φορές σε ημερήσια βάση. Τον περασμένο μήνα καταγράφηκε, επίσης, το τραγικό ρεκόρ 745 θανάτων σε μια μέρα (την 18η).

Σήμερα Τετάρτη (02.06.2021), το υπουργείο Υγείας αναμένει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί θα ξεπεράσει το όριο των 10 εκατομμυρίων. Ως χθες, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου 9.848.321 πολίτες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αυτοκτονία φέρεται να αποδίδεται ο μυστηριώδης θάνατος του 35χρονου στην Ιταλία - «Έτρεχε προς το αεροπλάνο και τον ρούφηξε ο κινητήρας»
Ο 35χρονος Andrea Russo φέρεται να είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία του - Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να τρέχει προς το αεροπλάνο λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο στο Μπέργκαμο
Αεροσκάφη φαίνονται στο αεροδρόμιο του Μπέργκαμο, μετά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πτήσεων, όταν ένα άτομο έχασε τη ζωή του στον διάδρομο κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών απογείωσης
Μπαϊράκι Χάφταρ: Τα καψόνια στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία στη Βεγγάζη – Όλο το παρασκήνιο
Αφού ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γινόταν με τους υπουργούς της κυβέρνησής του, ο επίτροπος Μπρούνερ ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ δεν αναγνωρίζει επίσημα την κυβέρνηση της Βεγγάζης, πράγμα που εξόργισε τον κυβερνήτη της ανατολικής Λιβύης
Ο Χαλίφα Χάφταρ 24