Κόσμος

Κορονοϊός – ΕΕ: Μετατίθεται για τις 16 Δεκεμβρίου η συζήτηση για την πανδημία

O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αποφάσισε τελικά να μη συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ για την πανδημία του κορονοϊού. Η συζήτηση μετατίθεται στο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 16 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, «μετά από διεξοδική αξιολόγηση και διαβούλευση, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να μη συγκαλέσει ειδική τηλεδιάσκεψη προς το παρόν». Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία και την παραλλαγή Όμικρον θα συζητηθούν στο επόμενο τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 16 Δεκεμβρίου. 

Οι υπουργοί Υγείας των χωρών της ΕΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις. Παράλληλα σημείωσε ότι το Συμβούλιο της ΕΕ και το COREPER παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16