Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός μόνο… εισαγόμενος στην Κίνα! Άλλοι πέντε θάνατοι στη Νότια Κορέα

Κορονοϊός μόνο… εισαγόμενος στην Κίνα! Άλλοι πέντε θάνατοι στη Νότια Κορέα

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην ηπειρωτική Κίνα δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι περισσότερα από χθες.

Την ημέρα που η Κίνα ήρε τα μέτρα για την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, οι αρχές ανέφεραν ότι τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα αυξήθηκαν.

Click4more Έσπασε το φράγμα των 1.000 νεκρών στις ΗΠΑ από τον κορονοϊό! Σχεδόν 70.000 τα κρούσματα

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, εντοπίστηκαν 67 νέα κρούσματα, από 47 την προηγουμένη, σε όλες τις περιπτώσεις άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό, ενημέρωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Το σύνολο των κρουσμάτων αυξήθηκε έτσι στα 81.285.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε επίσης ότι καταγράφηκαν έξι νέοι θάνατοι χθες (25.03.2020), με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να ανέρχεται πλέον σε 3.287.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (18), στην περιφέρεια Έσω Μογγολία (12) και στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (11).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι τις τελευταίες ημέρες θεαματικά χαμηλότερος συγκρινόμενος με τον Φεβρουάριο, όταν η εξάπλωση του κορονοϊού κορυφωνόταν, γεγονός που επιτρέπει στο Πεκίνο να προωθήσει την επανεκκίνηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Κι άλλοι θάνατοι στη Νότια Κορέα

Στη Νότια Κορέα, οι αρχές ανακοίνωσαν το θάνατο άλλων πέντε ανθρώπων από τον κορονοϊό. Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία στη χώρα φτάνει πλέον στους 131.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 104 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να φθάνει πλέον τους 9.241 σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις