Κόσμος

Κορονοϊός: Πάνω από 400 Κινέζοι αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από το ιό

Τουλάχιστον 400 Κινέζους αστυνομικούς έχει χτυπήσει ο κορονοϊός στην επαρχία Χουμπέι όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από τις αρχές 4 από αυτούς έχουν πεθάνει, ενώ ο κορονοϊός έχει “χτυπήσει” μέχρι τώρα 78.000 άτομα στην Κίνα, εκ των οποίων πάνω από 2.700 έχουν πεθάνει.

Η επαρχία Χουμπέι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη: εκεί έχει καταγραφεί το 83% των κρουσμάτων και το 96% των θανάτων στη χώρα.

«Έως τις 25 Φεβρουαρίου, ένα σύνολο 293 αστυνομικών και 111 μελών βοηθητικού προσωπικού προσβλήθηκαν από την πνευμονία του νέου κοροναϊού και τέσσερις αστυνομικοί πέθαναν» ανακοίνωσε το επαρχιακό Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Click4more: Κορονοϊός: Παρασκευάσαμε 5 εμβόλια, αλλά είναι σε αρχικό στάδιο, λέει η Ρωσία

Οι αστυνομικοί είναι εκτεθειμένοι στον ιό, διότι πολλοί βρίσκονται στους δρόμους, προκειμένου να εφαρμόσουν τους περιορισμούς στην οδική κυκλοφορία στις πόλεις της Χουμπέι (οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται σε καραντίνα), να προσφέρουν βοήθεια στους πολίτες και να εγγυηθούν τη δημόσια τάξη.

Η Χουμπέι καταμετρά σχεδόν 120.000 αστυνομικούς που βρίσκονται «στην πρώτη γραμμή» για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων China News Service, που επικαλείται τις τοπικές αρχές.

Την ίδια ώρα, 49 αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της επιδημίας, γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο Ντου Χανγκγουέι, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε εάν ο θάνατός τους, «εν ώρα καθήκοντος», οφείλεται στον ιό Covid-19 ή σε άλλα αίτια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σταϊνμάιερ για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη: «Είμαστε όλοι παιδιά της 8ης Μαΐου 1945»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας αναφέρθηκε ακόμη στη συμβολή του Κόκκινου Στρατού και τόνισε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας «δεν αποτελεί συνέχεια του αγώνα κατά του φασισμού»
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης στην Bundestag για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου