Κόσμος

Κορονοϊός: Ρεκόρ με 5.072 ασθενείς στις ΜΕΘ της Γαλλίας

Το υπουργείο Υγείας στην Γαλλία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 98, στους 5.072, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.

Η τελευταία φορά που η Γαλλία είχε περισσότερους από 5.000 ασθενείς Covid-19 στις ΜΕΘ ήταν στις 23 Απριλίου του 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, όταν και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ κορυφώθηκε στους 7.148, στις 8 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου λοκντάουν τον Νοέμβριο, το υψηλό ανήλθε σε 4.919. Όμως, την ώρα που στο πρώτο λοκντάουν ο αριθμός των ανθρώπων στις ΜΕΘ μειώθηκε σε χαμηλό 367 στα μέσα Αυγούστου, οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν άδειασαν ποτέ μετά το δεύτερο λοκντάουν με τον αριθμό των νοσηλευομένων να μειώνεται μονάχα για λίγο κάτω των 2.600 στις αρχές Ιανουαρίου.

Click4more: Εμβόλιο AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών στην Ισπανία

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ενώπιον του κοινοβουλίου: «Δεν θα αφήσουμε τους γιατρούς σε μια κατάσταση όπου θα πρέπει να επιλέγουν μεταξύ ασθενών» για να προσφέρουν τη φροντίδα τους, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, οι επόμενες 24-48 ώρες θα αποτελέσουν κλειδί για την αξιολόγηση του αντίκτυπου των νέων μέτρων καραντίνας που ελήφθησαν πριν από 10 ημέρες, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς των πολύ μεταδοτικών στελεχών και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα, εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Σήμερα, επίσης, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 30.602 στα 4,58 εκατομμύρια, μια αύξηση 6,3% σε μία εβδομάδα, η υψηλότερη σε εβδομαδιαία βάση από τα τέλη Νοεμβρίου.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 381 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον νέο κορονοϊό να ανέρχεται σε 95.337.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός στρατός δημοσιεύει χάρτη με την περιοχή που έχει υπό τον έλεγχό του στον νότιο Λίβανο
Ο IDF έχει καταστρέψει λιβανέζικα χωριά στην περιοχή, για να προστατεύσουν τις βόρειες ισραηλινές πόλεις από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ ενώ έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας σε Συρία και Γάζα
Χάρτης του IDF για τον νότιο Λίβανο
Γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία επιβεβαιώνει ότι πλοίo της δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά στα Στενά του Ορμούζ
Εμπορικά πλοία δέχτηκαν πυρά και απειλές από τον ιρανικό στρατό καθώς προσπαθούσαν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, αφού η Τεχεράνη έκλεισε εκ νέου την κρίσιμη εμπορική οδό μετά από σύντομο άνοιγμα
FILE PHOTO: Oil tankers pass through the Strait of Hormuz, December 21, 2018. REUTERS/Hamad I Mohammed/File Photo
Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ με Ιράν: Ο Τραμπ παραμένει αισιόδοξος για συμφωνία, παγίδα «βλέπει» η Τεχεράνη - «Θα μας χτυπήσουν»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο η ιρανική αντιπροσωπία να μην μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ - Επικοινωνία του Σεχμπάζ Σαρίφ με τον Μασούντ Πεζεσκιάν - «Η σύγκρουση δεν έχει τελειώσει» λέει ο Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: Αμερικανοί πεζοναύτες σταμάτησαν ιρανικό πλοίο που προσπαθούσε να «σπάσει» τον ναυτικό αποκλεισμό
Ο Τραμπ σημείωσε ότι το πλοίο βρίσκεται πλέον στα χέρια των δυνάμεων των Αμερικανών Πεζοναυτών - «Κρατάμε το πλοίο και ελέγχουμε τι υπάρχει στο κατάστρωμα», έγραψε
Ντόναλντ Τραμπ
Εκλογές στη Βουλγαρία: Προηγείται ο φιλόρωσος Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με τα exit polls
O Ρούμεν Ράντεφ ήταν πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας και παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 2026 - Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν στις κάλπες για όγδοη φορά μέσα σε πέντε χρόνια για τις βουλευτικές εκλογές
Rumen Radev, former Bulgarian president and leader of Progressive Bulgaria coalition, votes during the parliamentary election, in Sofia, Bulgaria, April 19, 2026. REUTERS/Stoyan Nenov TPX IMAGES OF THE DAY