Κόσμος

Κορονοϊός: Σε καραντίνα βάζουν ιταλικές περιφέρειες ταξιδιώτες από Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα

Περιφέρειες της Ιταλίας θα θέτουν σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, αναφέρεται σήμερα σε δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Η καραντίνα είναι πλέον υποχρεωτική στις περιφέρειες της Απουλίας (νότια) και της Καμπανίας (νότια) για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Μάλτα.

«Τις δύο τελευταίες ημέρες, καταγράψαμε πολυάριθμα θετικά κρούσματα σε κατοίκους της Απουλίας που επέστρεψαν απ’ αυτές τις τρεις χώρες, όπου η κυκλοφορία του ιού είναι σημαντική», εξήγησε ο πρόεδρος της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο.

Η Σικελία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το ίδιο μέτρο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια-Ρομάνια (κέντρική Ιταλία) πρόκειται να υπογράψει σήμερα διάταγμα με το οποίο θα επιβληθεί η πραγματοποίηση τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες τρεις χώρες. Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Κροατία θα πρέπει εξάλλου να μπαίνουν σε καραντίνα.

Την ίδια ώρα η κεντρική κυβέρνηση της Ιταλίας ετοιμάζει νέα μέτρα για να αποφύγει την αναζωπύρωση του ιού που σημειώνεται σε ευρωπαϊκές χώρες, με πρώτη την Ισπανία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 5
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7