Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κορονοϊός – Σιγκαπούρη: Το κράτος δεν θα καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων

Κορονοϊός - Σιγκαπούρη: Το κράτος δεν θα καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Μια απόφαση «βόμβα» πήρε η κυβέρνηση στη Σιγκαπούρη, ανακοινώνοντας χθες Δευτέρα (8.11.2021) ότι δεν θα καλύπτονται πλέον τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων «από επιλογή» μιας και αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων και νοσηλειών στην πόλη – κράτος της Ασίας.

Σύμφωνα με τη Washington Post, τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας στη Σιγκαπούρη, ανέφερε για τους ανεμβολίαστους ότι «επί του παρόντος, τα ανεμβολίαστα άτομα αποτελούν μια σημαντική πλειοψηφία όσων χρειάζονται εντατική ενδονοσοκομειακή περίθαλψη και συμβάλλουν δυσανάλογα στην επιβάρυνση των πόρων μας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

«Οι ασθενείς με κορονοϊό που είναι ανεμβολίαστοι από επιλογή, μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν τις κανονικές ρυθμίσεις χρηματοδότησης της υγειονομικής περίθαλψης για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, όπου αυτό ισχύει», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στη Σιγκαπούρη, τα ιατρικά έξοδα των μόνιμων κατοίκων ή όσων διαθέτουν μακροχρόνιες κάρτες εργασίας, που νοσούν από κορονοϊό, επιβαρύνουν το κράτος, εκτός αν βρέθηκαν θετικοί όταν γύρισαν από το εξωτερικό.

«Αυτό έγινε για να αποφύγουμε τις οικονομικές εκτιμήσεις που προσθέτουν στην αβεβαιότητα και την ανησυχία του κοινού, όταν ο κορονοϊός ήταν μια επείγουσα και άγνωστη ασθένεια», πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 2.470 άτομα θετικά στον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 2.307 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, 156 εντοπίστηκαν σε κοιτώνες μεταναστών εργατών, ενώ 7 εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων στις πύλες εισόδου της Σιγκαπούρης.

Στα νοσοκομεία της Σιγκαπούρης νοσηλεύονταν χθες 1.725 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων εκ των οποίων 67 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Ο δείκτης πληρότητας των ΜΕΘ έχει φθάσει στο 68,5%.

«Μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό» σημειώνει το υπουργείο, «θα συνεχίσουν να καλύπτονται τα ιατρικά έξοδα για όσους έχουν εμβολιαστεί, καθώς και για όσους δεν το έχουν κάνει για άλλους λόγους, όπως τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και κάτω και άτομα με ορισμένες ιατρικές παθήσεις». Τα μερικώς εμβολιασμένα άτομα στη Σιγκαπούρη θα καλύπτονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από Washington Post και ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις