Κόσμος

Κορονοϊός: Το 2022 θα βγουν στην αγορά οι «ιταλικές» δόσεις του Sputnik V

Οι δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊου που θα παράγονται στην Ιταλία δεν θα είναι διαθέσιμες στην αγορά πριν από τα τέλη του 2021. Αυτό μετέδωσε την Παρασκευή (12/3) το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα παράγεται από τη φαρμακευτική εταιρία Adienne Pharma & Biotech με έδρα την Ελβετία. Σημειώνεται ότι το ταμείο άμεσων επενδύσεων της Μόσχας RDIF ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως υπέγραψε συμφωνία με την Adienne που θα πρέπει να εγκριθεί από την ιταλική ρυθμιστική αρχή προτού καταστεί δυνατό να ξεκινήσει η παραγωγή. Ανέφερε επίσης ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι συμφωνίες παραγωγής είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη πως ορισμένες εταιρίες μπορούν να συνεχίζουν με τα σχέδιά τους χωρίς να περιμένουν την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), να δώσει την έγκρισή του για το Sputnik V.

“Η εταιρία δεν θα παράγει παρτίδες προς πώληση έως τα τέλη του 2021”, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο τον Αντόνιο Φρανσέσκο Ντι Νάρο, πρόεδρο της Adienne που έχει έδρα το Λουγκάνο.

Ο Ντι Νάρο είπε πως η εταιρία θα πρέπει ακόμη να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνολογίας για να παραγάγει το Sputnik V, να ελέγξει την παραγωγή της και να μεταβιβάσει δεδομένα στις εθνικές ρυθμιστικές αρχές προτού το εμβόλιο μπορέσει να διατεθεί προς πώληση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1