Κόσμος

Κορονοϊός – Τουρκία: Τέλος η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να άρει όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα ανακοίνωσε οτι η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα νοσοκομεία έως ότου υποχωρήσει κάτω από το φράγμα των 1.000 ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες οι νέες μολύνσεις κυμαίνονται κατά μέσο όρο κάτω από τις 3.000 έναντι περίπου 15.000 στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Χθες Δευτέρα είχαν καταγραφεί 2.604 νέα κρούσματα κορονοϊού και 15 θάνατοι ασθενών με Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών.

Από την έναρξη του προγράμματος για τον μαζικό εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19, στην Τουρκία έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 147,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Kαταγγελίες για ανάμειξη Ρωσίας και Γαλλίας μέσω Telegram στις προεδρικές εκλογές της Ρουμανίας - Διαψεύδει το Παρίσι
Οι καταγγελίες έρχονται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή των social media του υποψήφιου Τζόρτζε Σιμιόν ο οποίος κατήγγειλε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λογοκρισία
Telegram 5
Ο Έλτον Τζον κατά του ΑΙ: Αντιδρά με το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα πνευματικά δικαιώματα
Το νομοσχέδιο προβλέπει να εφαρμοστεί μία εξαίρεση στα πνευματικά δικαιώματα που θα διευκολύνει τις εταιρείες ΑΙ - Στο πλευρό του Έλτον Τζον η Ντούα Λίπα, οι Coldplay και άλλοι 400 καλλιτέχνες
Έλτον Τζον
4
Ο Ερντογάν έσφιξε το δάχτυλο του Μακρόν σε μια viral χειραψία όλο νόημα – Παιχνίδια εξουσίας από τον Τούρκο πρόεδρο
Πάρτι στα social media - «Ο Ερντογάν είναι μάστερ στη γεωπολιτική και τα "αγόρια" από την Ευρώπη είναι ερασιτέχνες. Δεν μπορείς να κερδίσεις από τον Ερντογάν»
Η απίστευτη χειρονομία του Ταγίπ Ερντογάν στον Μανουέλ Μακρόν 7