Κόσμος

Κορσική: Κεφάλι γουρουνιού έξω από την πρεσβεία του Μαρόκου

Το κεφάλι ενός γουρουνιού βρέθηκε έξω από την πρεσβεία του Μαρόκου στη Μπιγκουγκλιά της Κορσική.

Το κομμένο κεφάλι του ζώου βρέθηκε το μεσημέρι μπροστά από την πόρτα της πρεσβείας του Μαρόκου και γρήγορα απομακρύνθηκε από εκεί.

Η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε έρευνα για “υποκίνηση σε διακρίσεις και σε φυλετικό μίσος

Δεν βρέθηκε σημείο κάποιο γραπτό κείμενο ή ανάληψη ευθύνης. Σε δελτίο Τύπου, ο Μισέλ Προζίκ, ο νομάρχης της Άνω Κορσικής, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την απαράδεκτη πράξη και εκφράζει την πλήρη υποστήριξή του στη γενική πρόξενο του Μαρόκου και τους συνεργάτες της, καθώς και σε όλους τους Μαροκινούς πολίτες που διαμένουν στο γεωγραφικό αυτό διαμέρισμα”.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ναζουά Ελ Μπεράκ, η γενική πρόξενος του Μαρόκου στην Κορσική, είπε ότι καταδικάζει επίσης τα γεγονότα. «Δεν υπάρχουν ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνας. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, ούτε να πολιτικοποιήσω την υπόθεση. Πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί και με σύνεση. Μου τηλεφώνησαν αρκετοί Κορσικανοί αιρετοί που μου εξέφρασαν την υποστήριξή τους, συμπεριλαμβανομένου του Ζιλ Σιμεονί, του προέδρου της κοινότητας της Κορσικής”, πρόσθεσε.

Η Κορσική έχει μια ισχυρή μαροκινή κοινότητα. Σύμφωνα με μελέτη INSEE (Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής και Οικονομικών Μελετών της Γαλλίας) του 2021 με βάση τον πληθυσμό το 2018, το Μαρόκο είναι η πρώτη χώρα προέλευσης για τον ξένο πληθυσμό, αποτελώντας σχεδόν το 30% των μεταναστών του νησιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1