Κόσμος

Κόσοβο: 500 Τούρκοι στρατιώτες ενισχύουν τις δυνάμεις της KFOR

Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν σήμερα στο Κόσοβο προκειμένου να ενισχύσουν την πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη KFOR, μετά τις συγκρούσεις με Σέρβους διαδηλωτές, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν περίπου 30 μέλη της, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι θα στείλει ενισχύσεις, περίπου 700 στρατιώτες, λόγω των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν μετά τις δημοτικές εκλογές και την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων στο βόρειο Κόσοβο.

Περίπου 500 Τούρκοι στρατιώτες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ενισχύσεων και «θα αναπτυχθούν στο Κόσοβο για όσο διάστημα χρειαστεί», διευκρίνισε το ΝΑΤΟ.

Έχει τεθεί επίσης σε επιφυλακή ένα πολυεθνικό τάγμα εφεδρικών δυνάμεων, το οποίο είναι έτοιμο να ενισχύσει την KFOR, «εφόσον χρειαστεί».

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν αφού η κυβέρνηση του Κοσόβου αποφάσισε να εγκαταστήσει Αλβανούς δημάρχους σε τέσσερις πόλεις του βόρειου Κοσόβου όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Σέρβοι.

Οι Σέρβοι μποϊκόταραν τις δημοτικές εκλογές και θεωρούν άκυρο το αποτέλεσμα αφού η συμμετοχή κυμάνθηκε γύρω στο 3,5%. Την περασμένη Δευτέρα 30 στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με διαδηλωτές που εκτόξευαν εναντίον τους πέτρες, μπουκάλια και βόμβες μολότοφ.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αποχώρηση των ειδικών δυνάμεων της κοσοβάρικης αστυνομίας και των Αλβανών δημάρχων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας