Κόσμος

Κρατούμενοι μεταφέρονται καθημερινά σε απόσταση 150 χλμ για να προαυλιστούν για μία ώρα!

Οι προσωρινά κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα της Ουμέα, στη βορειοανατολική Σουηδία, μεταφέρονται καθημερινά σε μια απόσταση 150 χιλιόμετρα βορειότερα προκειμένου να... προαυλιστούν για μία ώρα. 

Λόγω της έλλειψης κατάλληλου χώρου στο αστυνομικό τμήμα, οι κρατούμενοι αναγκάζονται να διανύουν καθημερινά συνολικά 300 χιλιόμετρα από την Ουμέα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Σκελεφετέα για να πάρουν λίγο αέρα και να ξεμουδιάσουν. Αυτή είναι η κοντινότερη φυλακή που πληροί τους κανόνες και επομένως μπορεί να υποδεχτεί κρατούμενους για τη βόλτα τους.
Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας διαβεβαίωσε πάντως ότι έχει ήδη βρεθεί λύση για να αποφεύγονται στο μέλλον αυτά τα ταξιδάκια.

Μέχρι πρόσφατα οι προσωρινά κρατούμενοι στο τμήμα, άνθρωποι που περιμένουν στα κελιά να ληφθεί κάποια απόφαση για το μέλλον τους —αν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι— στερούνταν εντελώς το δικαίωμα στον περίπατο. Όμως ο συνήγορος του πολίτη για θέματα δικαιοσύνης έκρινε ότι παραβιάζονταν τα δικαιώματά τους με τη στέρηση του καθημερινού προαυλισμού τους. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό