Κόσμος

Άγριο κράξιμο σε Σόιμπλε: Ρίχνει λάδι στη φωτιά για την Ελλάδα

Η συμπεριφορά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκνευρίζει ακόμη και τους Γερμανούς! Χαρακτηριστική η δήλωση βουλευτή των Πρασίνων πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ρίχνει εσκεμμένα λάδι στη φωτιά όσον αφορά στην Ελλάδα!

Ο Ράινχαρτ Μπίτικοφερ κατηγόρησε τον Σόιμπλε για τον τρόπο που ο υπουργός χειρίζεται την ελληνική κρίση χρέους.

Η Γερμανία θα πρέπει εξαιτίας της ιστορίας της να σκεφτεί τις υποχρεώσεις της, υπογράμμισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

«Έχει διαδραματίσει έναν απερίγραπτο ρόλο και συχνά αντιμετώπισε την κατάσταση με το μπουκάλι με το λάδι αντί με τον πυροσβεστήρα», σημείωσε ο Μπίτικοφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού κόμματος των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενος στον Σόιμπλε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «σε κάποιες περιπτώσεις ώθησε την Αθήνα σε περικοπές, ενώ θα ήταν πιο σημαντικές οι επενδύσεις», σχολίασε ο ίδιος.

Ένα μήνυμα προς την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ΕΕ «θα κατέστρεφε 65 χρόνια εμπιστοσύνης», προειδοποίησε ο Μπίτικοφερ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβασμούς.

Η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί «ότι εξαιτίας της ιστορίας της ενδέχεται να έχει υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα», κατέληξε ο Μπίτικοφερ, σε μια έμμεση αναφορά στο αίτημα της Αθήνας για τις γερμανικές επανορθώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στο Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και άλλους 3 ανθρώπους κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook από την Yesenia Lara, ο κόσμος φαίνεται να τρέχει και να ουρλιάζει αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί σε μια πομπή με μοτοσικλέτες
Αξιωματικοί φρουρούν κοντά σε όχημα που ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών στη Βερακρούς