Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρεμλίνο: Μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ για τον Ναβάλνι – Οι γιατροί κάνουν το παν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι ενήμερο από τα ΜΜΕ για την σοβαρή κατάσταση της υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο και του εύχεται ταχεία ανάρρωση όπως και σε κάθε Ρώσο πολίτη.

«Οι γιατροί αυτή τη στιγμή κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο, στο Ομσκ ασχολούνται οι καλύτεροι γιατροί» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι όπως και σε κάθε πολίτη της χώρας μας, του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι αν υπάρξει αίτημα προς το Κρεμλίνο ή στο υπουργείο Υγείας με την παράκληση να συνδράμουν στην μεταφορά του Ναβάλνι σε νοσοκομείο του εξωτερικού, οι αρχές θα το εξετάσουν άμεσα.

click4more: Στο νοσοκομείο ο Ναβάλνι! Καταγγέλλει ότι δηλητηριάστηκε

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ο Αλεξέι Ναβάλνι να έχει δηλητηριασθεί, ο Πεσκόφ είπε ότι «προς το παρόν δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, γι’ αυτό όλες οι υποθέσεις παραμένουν υποθέσεις, για το αν επρόκειτο για δηλητηρίαση». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για δηλητηρίαση τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Απαντώντας στο ερώτημα, αν το Κρεμλίνο θεωρεί το συμβάν με τον Ναβάλνι ξεχωριστό λόγω της κριτικής του στάσης έναντι της ηγεσίας της χώρας, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει πολλούς επικριτές» και μεταξύ των Ρώσων πολιτών. «Αναμφίβολα όμως όταν κάποιος απειλεί την ζωή Ρώσου πολίτη, αυτό είναι κάτι σοβαρό. Τόσο οι γιατροί όσο και οι αστυνομικές αρχές αντιμετωπίζουν στον ίδιο βαθμό σοβαρά όλους τους πολίτες», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις