Κόσμος

Ξεκίνησε η παραγωγή της πολυτελούς λιμουζίνας Aurus που λάνσαρε ο Πούτιν (video)

Η Ρωσία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα την παραγωγή του πολυτελούς αυτοκινήτου sedan, μάρκας Aurus Senat, που προωθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είχε παρουσιάσει σχέδια για τη γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων μάρκας Aurus το 2013. Ο Πούτιν συνέβαλε στην προώθηση της πολυτελούς αυτής λιμουζίνας, όταν την οδήγησε πηγαίνοντας στην τελετή ορκωμοσίας του το 2018, ως πρόεδρος της Ρωσίας για τη νέα εξαετή θητεία του.

Πούτιν Aurus Πούτιν Aurus aurus putin r

Η παραγωγή του εν λόγω αυτοκινήτου sedan είναι απίθανο να έχει σημαντική επίδραση στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ρωσίας στο εγγύς μέλλον. Ο υπουργός Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ δήλωσε ότι εφέτος θα κατασκευασθούν 200-300 αυτοκίνητα, έγραψε η εφημερίδα Vedomosti.

Το αυτοκίνητο, που θεωρείται ως ένα έργο κύρους για το Κρεμλίνο, με τα πιο βασικά διαθέσιμα χαρακτηριστικά του θα κοστίζει 18 εκατομμύρια ρούβλια (200.846 ευρώ).

https://www.youtube.com/watch?v=COR3yFERV5o

Η Ρωσία επιδιώκοντας, επίσης, να μειώσει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά και την τεχνολογία, μετά τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση το 2014 επέσπευσε την ανάπτυξη της εσωτερικής της παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία
22χρονος με τσεκούρι αποκεφάλισε μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας - Χειροπέδες στον δράστη
«Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, άλλος ένας διακομίστηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο», αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία απέκλεισε τους χώρους του Πανεπιστημίου, μετά την επίθεση