Κόσμος

Κύπρος: Γάμος με 350 άτομα αλλά με αυστηρούς περιοριστικούς όρους μέχρι τον Ιανουάριο λόγω κορονοϊού

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου ορίου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες.

Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται. Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση.

Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών.

Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ – Ποιες θα «τιμωρηθούν»
«Είναι αρκετά λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ αυτός είναι που χρηματοδοτεί την άμυνά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Το Ιράν δεν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ, πετρελαιοφόρο ανέκρουσε πρύμναν, εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο, στον «αέρα» η εκεχειρία
Περισσότεροι από 182 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο - «Η συμφωνηθείσα ανακωχή δεν αφορά την εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ», ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου
Διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Βηρυτό του Λιβάνου
Ο Τραμπ δυσαρεστημένος με το NATO, ανοίγει το ζήτημα αποχώρησης – «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»
Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αναδεικνύει τις διαφωνίες σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη και συμμετοχή των συμμάχων σε διεθνείς κρίσεις, με τον Τραμπ να θέτει ανοιχτά το ζήτημα της εμπιστοσύνης και χρηματοδότησης της άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ