Κόσμος

«Κυρία Μερκελ, εξηγείστε γιατί πρέπει η Γερμανία να σώσει το ευρώ»

Κι όμως, η πρόταση βγήκε από τα χείλη του προέδρου της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ζήτησε και μάλιστα δημόσια από τη Γερμανίδα καγκελάριο να εξηγήσει γιατί η χώρα χρειάζεται να σώσει το ευρώ, κάτι το οποίο στοιχίζει πολλά στους φορολογούμενους, και τι θα απαιτήσει αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Γκάουκ επισήμανε ότι η Μέρκελ “έχει το καθήκον να περιγράψει πολύ λεπτομερειακά τι σημαίνει, περιλαμβανομένου του τι σημαίνει για τον προϋπολογισμό”.

Ο Γκάουκ είπε ακόμη ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δυσκολεύεται να εξηγήσει γιατί είναι ζωτικής σημασίας η Γερμανία να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην διάσωση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης και προσφέρθηκε να βοηθήσει στην προσπάθεια να παρουσιαστούν οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

“Μερικές φορές είναι δύσκολο να εξηγήσει τι αφορούν όλα αυτά. Και μερικές φορές, υπάρχει έλλειψη προσπάθειας να πούμε ανοικτά στον λαό τι πραγματικά συμβαίνει”, είπε ο Γκάουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξοργισμένος ο Σόιμπλε με τους Γερμανούς Σοφούς

Απίστευτο! Οι Γερμανοί “σοφοί” ζητούν από τη Μέρκελ να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής!

Απειλούν να ρίξουν τη Μέρκελ εάν δοθεί κι άλλη βοήθεια στις χώρες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ