Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κυριακίδου: «Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί πολύ σοβαρό κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους»

Στέλλα Κυριακίδου
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες της Κομισιόν και η δέσμευση που έχει αναλάβει για στήριξη της ανάπτυξης των εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού των κρατών-μελών.

Γι’ αυτό τον λόγο μεταβαίνει αύριο Παρασκευή στο Βουκουρέστι η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου.

«Η ΕΕ δεσμεύτηκε να διανείμει αρκετές δόσεις, περίπου 500 εκατομμύρια, για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ. Θα εργαστούμε τώρα όσο το δυνατόν πιο στενά με τα κράτη μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουν τους στόχους τους», ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου.

Η ίδια τόνισε ότι «η πιο μεταδοτική παραλλαγή, η «Δέλτα», που υπάρχει σήμερα σε ολόκληρη την ΕΕ και γνωρίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει εκτενώς αυτό το καλοκαίρι, είναι ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος για άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Παράλληλα, σχετικά με τη Ρουμανία η Επίτροπος Υγείας, σημείωσε ότι με το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να φτάνει μόνο το 30%, η χώρα « πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες εμβολιασμού καθώς προχωράμε στο καλοκαίρι».

« Το μήνυμα είναι σαφές: ο εμβολιασμός είναι και θα είναι το ισχυρότερο όπλο μας κατά των παραλλαγών», υπογράμμισε η κ. Κυριακίδου.

Η Ευρωπαία Επίτροπος θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Υγείας της Ρουμανίας Ioάνα Μιχαΐλα, ενώ θα επισκεφθεί και κέντρο εμβολιασμού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις