Κόσμος

Κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός

Η κρίση προκλήθηκε στο Βέλγιο όταν αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση οι Φλαμανδοί εθνικιστές.

Κυβερνητική κρίση στο Βέλγιο. Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε απόψε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και ότι προς τον σκοπό αυτό επισκέπτεται αυτή την ώρα το παλάτι για να υποβάλει την παραίτησή του στον Βασιλιά Φίλιππο.

Η παραίτηση Μισέλ είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής κρίσης που ταλανίζει τις τελευταίες μέρες το Βέλγιο και συνέπεια της απόφασης των Φλαμανδών (ολλανδόφωνων) εθνικιστών να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση συμμαχίας της οποία στήριζαν.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir ο Βασιλιάς του Βελγίου θα ζητήσει από τον Μισέλ να παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα πρωθυπουργός ούτως ώστε να διαπιστώσει αν στην παρούσα Βουλή υφίσταται η δυνατότητα διαμόρφωσης νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ένας νεκρός και περισσότεροι από 50 τραυματίες από φωτιά σε πετροχημικό εργοστάσιο στην Ρωσία - Δείτε βίντεο
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας επέβαλε προσωρινά περιορισμούς στο τοπικό αεροδρόμιο στο Νιζνεκάμσκ, που βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας
Ρωσία
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο