Κόσμος

Λάδι στη φωτιά! Η Τουρκία απειλεί με “αποφασιστικό ανταποδοτικό χτύπημα”

Ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε σε ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. 
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Ουκρανία, ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έχουν κλείσει τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια της συριακής πόλης Χαλέπι και πως σκοπός της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα μόνο με δύο επιλογές: είτε τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ είτε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει τις επιθέσεις των YPG, αν συνεχίσουν την επίθεσή τους κατά της πόλης Αζάζ.
Ο τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η Τουρκία δεν έχει οποιεσδήποτε δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα σε κρατικά ΜΜΕ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο Νταβούτογλου κατηγόρησε ακόμη τη Ρωσία ότι συμπεριφέρεται ως “τρομοκρατική οργάνωση” στη Συρία, επισείοντας την απειλή ενός “πολύ αποφασιστικού” τουρκικού “ανταποδοτικού χτυπήματος”.
“Αν η Ρωσία εξακολουθήσει να συμπεριφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση αναγκάζοντας τον άμαχο πληθυσμό να φύγει, θα αντιταχθούμε με εξαιρετικά αποφασιστικά αντίποινα”, δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με την ουκρανική απόδοση των δηλώσεών του.

“Η Ρωσία και η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία είναι ύποπτες για πολλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Και αυτό το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, συνέχισε.
“Ο αληθινός σκοπός της Ρωσίας (στη Συρία) είναι να σκοτώσει τον μεγαλύτερο αριθμό αμάχων, να υποστηρίξει το συριακό καθεστώς και να συνεχίσει τον πόλεμο”, είπε ακόμη ο Νταβούτογλου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Λίστα εξόντωσης» του Ισραήλ για τους δράστες της 7ης Οκτωβρίου – Το σχέδιο καταδίωξης της Χαμάς και η μυστική μονάδα «NILI»
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν καταρτίσει εκτενή λίστα υπόπτων που συνδέονται με τις επιθέσεις της Χαμάς, με στόχο τη σύλληψη ή εξουδετέρωσή τους
Μαχητές της Χαμάς στη Γάζα
Αδελφές οι τρεις γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές στη θάλασσα στο Μπράιτον - Μυστήριο με τις συνθήκες θανάτου
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν τα ξημερώματα της 13.05.2026 - Η αστυνομία έχει ήδη εξετάσει εκατοντάδες ώρες υλικού από κάμερες ασφαλείας και πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες στην παραλιακή περιοχή
Το σημείο όπου βρέθηκαν νεκρές οι τρεις αδελφές στο Μπράιτον
Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στο Μόντρεαλ - Δεν του επετράπη η είσοδος στις ΗΠΑ γιατί μετέφερε ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Ο επιβάτης της πτήσης της Air France την Τετάρτη προερχόταν από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου έχει κηρυχτεί επιδημία του Έμπολα, είναι ασυμπτωματικός
Boeing 787 Dreamliner Air France landing at Chalon Vatry airport for a training flight
Στο «χείλος» συμφωνίας ή νέας σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν: Το παρασκήνιο του καβγά Τραμπ – Νετανιάχου και το «θα κάνει ό,τι θέλω»
Παρά τις πιέσεις του Νετανιάχου για επιστροφή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Τραμπ - τουλάχιστον προς το παρόν - δίνει προτεραιότητα στη διπλωματική οδό - Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν
Ντόναλντ Τραμπ 5