Κόσμος

Λεωνίδας Καβάκος για τα γιουχαΐσματα στον Τζέι Ντι Βανς: Σοκαριστικό αυτό που συνέβη, ήταν ένα μάθημα για μένα

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σοκαρισμένος δηλώνει ο Λεωνίδας Καβάκος από τις έντονες αποδοκιμασίες στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Kennedy Center της Ουάσινγκτον το βράδυ της Πέμπτης (13.3.25).

Λίγο πριν βγει στη σκηνή του Kennedy Center στην Ουάσινγκτον ο διεθνούς φήμης βιολονίστας, Λεωνίδας Καβάκος, για να ερμηνεύσει το Δεύτερο Κοντσέρτο για βιολί του Σοστακόβιτς, άκουσε φωνές και γιουχαΐσματα από το κοινό, τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, εμφανίστηκε στα θεωρεία του κέντρου με τη σύζυγό του, Ούσα Βανς.

«Ξέραμε ότι θα έρθει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και γι’ αυτό υπήρχαν αυξημένα μέτρα ασφαλείας από την αίθουσα. Η στιγμή πριν από την έναρξη μιας συναυλίας είναι σημαντική για την αυτοσυγκέντρωση ενός καλλιτέχνη και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αποσυντονίζει», αναφέρει ο μουσικός στην «Καθημερινή».

Μόλις ο Τζέις Ντι Βανς κάθισε στη θέση του, μερίδα του κοινού τον αντιλήφθηκε και ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, οι οποίες διήρκεσαν περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Στα βίντεο που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να απαντά στις αποδοκιμασίες με έναν ειρωνικό χαιρετισμό και χαμόγελο.

«Οι σκέψεις που έκανα ήταν η μεγάλη αντίθεση μεταξύ της διαμαρτυρίας του κοινού και της αρνητικής ενέργειας που εκπέμπει και της σύνδεσης των ανθρώπων μέσω της σιωπής όταν παίζαμε στη σκηνή και της θετικής ενέργειας της ίδιας της συναυλίας. Ήταν ένα μάθημα για μένα», τονίζει και επισημαίνει:

«Δεν συμφωνώ με τις διαμαρτυρίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών, όπου ερχόμαστε για να ακούσουμε τη μουσική, την οποία σεβόμαστε για την αξία της, αλλά καταλαβαίνω ότι στην Αμερική οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε κρατικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε στο Kennedy Center και αυτός ίσως ήταν ένας παράγοντας που συνέβαλε σε αυτή τη διαμαρτυρία. Η πολιτική πολλές φορές δημιουργεί προβληματισμό και θυμό, αλλά πρέπει να σεβαστούμε κάποιον που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος».

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απομάκρυνε τον επικεφαλής του Kennedy Center, Ντέιβιντ Μ. Ρούμπενσταϊν, ο οποίος υπήρξε και βασικός χρηματοδότης του και ανέλαβε ο ίδιος καθήκοντα προέδρου. Μάλιστα, ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου -το οποίο μέχρι πρότινος είχε διακομματικό χαρακτήρα- ορίστηκε και η Ούσα Βανς, η οποία έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σινσινάτι, ενώ ως προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής επελέγη ο συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, Ρίτσαρντ Γκρένελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα
Ιράκ και Γεωργία απαγορεύουν τις πτήσεις ιρανικών εταιρειών στο έδαφός τους – Η Mahan Air δεν θα πετά ούτε στην Τουρκία
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον τομέα των αερομεταφορών του Ιράν και απείλησε με κυρώσεις όποιον οργανισμό συνεργάζεται με ιρανικές αεροπορικές εταιρείες
Αεροδρόμιο