Κόσμος

LIVE: Πραξικόπημα στην Τουρκία! Νέα απόπειρα εξέγερσης φοβάται η τουρκική προεδρία – Μάχες για την ανακατάληψη του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων

- Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε στο Κεμάλ Ατατούρκ νικητής, το πραξικόπημα ηττήθηκε
- Οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το σημείο που βρισκόταν πριν ξεκινήσει για την Κωνσταντινούπολη
- 104 οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ στρατού και αστυνομίας τη νύχτα
- "Θα πληρώσουν την προδοσία τους" τόνισε στο διάγγελμά του ο Ερντογάν
- Σώος ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων
- Παραδόθηκαν δυνάμεις των πραξικοπηματιών στη γέφυρα του Βοσπόρου
- ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG TOY NEWSIT

 

Το στρατιωτικό πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται σταδιακά και σταθερά να υποχωρεί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε από την Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν, μέσα σε αποθέωση από τον λαό που τον περίμενε στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και σε διάγγελμά του, κατηγόρησε το “παράλληλο κράτος” που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα, καλώντας παράλληλα τον στρατό να επιστρέψει στα στρατόπεδα και υπογραμμίζοντας ότι οι υπαίτιοι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα και πως ο στρατός “θα καθαρίσει οριστικά”.

Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν αναίμακτα, καθώς οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 νεκρούς αστυνομικούς, από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών και άλλους 12 από τον βομβαρδισμό του κτιρίου της Εθνοσυνέλευσης στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη, με τους πραξικοπηματίες όμως να μοιάζουν να χάνουν συνεχώς έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 

 

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Γόνος πλούσιας οικογένειας δολοφόνησε την σύντροφό του με κουζινομάχαιρο – Την κατηγόρησε ότι του επιτέθηκε πρώτη
Ο 26χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η 31χρονη σύντροφός του του επιτέθηκε πρώτη με κουζινομάχαιρο ενώ φαινόταν «τρελή», «παράφρων» και «δαιμονισμένη»
Ο πλούσιος 26χρονος που κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συντρόφου του
Παραδοχή Ζελένσκι: «Δεν έχουμε την υποστήριξη των συμμάχων μας για να διεκδικήσουμε πίσω την Κριμαία και τα άλλα κατεχόμενα εδάφη μας»
«Είμαι έτοιμος για εκλογές, ζητώ από ΗΠΑ και Ευρώπη, να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας- Εάν γίνει αυτό, η Ουκρανία μπορεί να διεξαγάγει εκλογές εντός 60 ημερών» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 32