Κόσμος

Λιβύη: Συνάντηση με Χαφτάρ θέλει ο Μακρόν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, που συνεχίζει τις επιθέσεις στην Τρίπολη.

Ο κ. Μακρόν ελπίζει σε αυτή τη συνάντηση με τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης που έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Τρίπολης, να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και να ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία πολιτικής επίλυσης της κρίσης στη χώρα.

“Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πολύ ανησυχητική επειδή ο οδικός χάρτης που πρότειναν τα Ηνωμένα Έθνη (…) απέτυχε, τόσο εξαιτίας της πρωτοβουλίας του στρατάρχη Χάφταρ όσο και λόγω μιας πρωτοβουλίας ή μάλλον μιας μη ανάληψης πρωτοβουλίας, εκ μέρους του πρωθυπουργού” της Λιβύης, Φάγιεζ αλ Σάρατζ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

“Για αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να συναντηθεί” και με τους δύο ώστε να προωθήσει την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ.

Ο Μακρόν, ο οποίος δέχτηκε στις 8 Μαΐου τον Σάρατζ , θα συναντηθεί πιθανότατα και με τον Χάφταρ, όμως προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα, ανέφερε μια πηγή του Μεγάρου των Ηλυσίων στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μια διπλωματική πηγή υπενθύμισε επίσης ότι η Γαλλία ανέκαθεν τασσόταν υπέρ μιας πολιτικής λύσης στην κρίση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Η Ευρώπη ανίκανη να καθορίσει πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία
Οι σύμμαχοι του Κιέβου πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώσεις αλλά δυσκολεύονται να προτείνουν μια συγκεκριμένη λύση για την προστασία της Ουκρανίας από νέα ρωσική επίθεση σε περίπτωση ειρηνευτικής συμφωνίας
Γερμανοί στρατιώτες σε εκπαίδευση του ΝΑΤΟ
Ισραήλ: Εγκρίθηκε το εποικιστικό σχέδιο οικοδόμησης στη ζώνη Ε1 στη Δυτική Όχθη – Απειλείται η λύση των δύο κρατών
Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την κατασκευή 3.400 κατοικιών στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα διχοτομήσει τα παλαιστινιακά εδάφη
Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη