Κόσμος

Λονδίνο: Ακτιβιστές της Just Stop Oil πέταξαν μπογιά στην βιτρίνα της Aston Martin

Μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil προχώρησαν σήμερα (16.10.2022) σε νέες κινητοποιήσεις στο κέντρο του Λονδίνου. Οι ακτιβιστές ως ένδειξη διαμαρτυρίας κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο, ενώ ψέκασαν με μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Η κινητοποίηση τους στο κέντρο του Λονδίνου πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν του σχεδίου της κατά τέτοιων διαμαρτυριών. Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια. Σύμφωνα με το σχέδιο της Σουέλα Μπρέιβερμαν, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο αδιευκρίνιστου ύψους.

Οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil συγκεντρώθηκαν περίπου στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου και κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο, αποκλείοντας την περιοχή. 

Δείτε φωτογραφίες:

britain protest reuters britain protest reuters

Οι ακτιβιστές ζητούσαν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα.

Δείτε βίντεο:

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους, οι ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Δείτε φωτογραφίες:

britain protest reuters britain protest reuters

Σημειώνεται ότι η σημερινή τους διαμαρτυρία ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής όταν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δίνει 10ήμερη παράταση στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ: «Ιστορική κόλαση» λέει η Τεχεράνη σε περίπτωση χερσαίας εισβολής
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο πως οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν προχωρούν πολύ καλά, ενώ την ίδια ώρα η Τεχεράνη το διαψεύδει και κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο «έτοιμους» στρατιώτες
Ντόναλντ Τραμπ
Times of Israel: Ο Τραμπ κλίνει προς τη χερσαία εισβολή στο Ιράν – Η Τεχεράνη θα αναγκαστεί τότε να υποκύψει
Ο αξιωματούχος, που γνωρίζει από κοντά τις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν κατ’ ιδίαν πως το Ιράν δύσκολα θα δεχτεί τις παραχωρήσεις του αμερικανικού σχεδίου 15 σημείων
Ντόναλντ Τραμπ
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο