Κόσμος

Λωρίδα της Γάζας: Η σύγκρουση δεν είναι πλέον πόλεμος αλλά τρομοκρατία, είπε ο πάπας Φραγκίσκος

O πάπας Φραγκίσκος είχε σήμερα (22.11.2023) ξεχωριστές συναντήσεις με Ισραηλινούς συγγενείς ομήρων, τους οποίους κρατάει η Χαμάς, και με Παλαιστίνιους, των οποίων οι οικογένειες βρίσκονται στη Γάζα, και δήλωσε ότι η σύγκρουση έχει ξεπεράσει τα όρια του πολέμου και έχει γίνει «τρομοκρατία».

Σε σχόλια που έκανε εκτός κειμένου στη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, λίγο μετά τις συναντήσεις που είχε το πρωί στην κατοικία του, o πάπας Φραγκίσκος είπε ότι άκουσε από πρώτο χέρι πώς «υποφέρουν και οι δύο πλευρές» στη σύγκρουση στη Γάζα.

«Αυτό κάνουν οι πόλεμοι. Αλλά εδώ έχουμε περάσει από το στάδιο των πολέμων. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι τρομοκρατία», είπε.

Ο πάπας ζήτησε από τον κόσμο να προσευχηθεί ώστε και οι δύο πλευρές «να μην παρασυρθούν από πάθη, που στο τέλος θα σκοτώσουν τους πάντες».

Οι δύο πλευρές θα δώσουν χωριστές συνεντεύξεις Τύπου αργότερα σήμερα.

Οι συναντήσεις και τα σχόλια του πάπα πραγματοποιήθηκαν λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τεσσάρων ημερών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ ώστε να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να απελευθερωθούν τουλάχιστον 50 όμηροι που κρατά η Χαμάς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση τουλάχιστον 150 Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Φρίντριχ Μερτς: Από την ήττα από τη Μέρκελ και την απόσυρση μέχρι τη μεγάλη επιστροφή και την καγκελαρία
Από το 2009 έως το 2018 ο Μερτς ήταν εκτός πολιτικής, ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ακόμη και με τη διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Borussia Dortmund και έγινε πολυεκατομμυριούχος
Ο νέος Καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς